Muğla

Vali Çiçek, Kariyer Günleri'nde üniversiteli gençlerle buluştu

13:23 14 Nisan 2016
Vali Çiçek, Kariyer Günleri'nde üniversiteli gençlerle buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından üçüncüsü düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilerle buluştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Çiçek, 1979 yılındaki şartlarda üniversite eğitimi aldığını, o günden bu günlere pek çok imkanın öğrencilere sunulduğunu söyledi.

Memleket ve insan sevdalısı olarak ülkenin birçok yerinde öğretmenlik, kaymakamlık, valilik yaptığını belirten Çiçek, "Görev yaptığım yere katkı sağlamak, gönüllere girmek için çaba sarf ettim. Amacımız, ülkemizin en ücra yerine kadar vatandaşlarımıza hizmet etmektir." dedi.

Konuşmasında üniversite öğrencilerine çeşitli tavsiyelerde bulunan Çiçek, "Gençler size tavsiyem, okullarınızı bitirdikten sonra hangi mesleği yaparsanız yapın içinizdeki insan sevgisi ile farklılıkları zenginlik sayan hizmet anlayışı ile hareket edin. Önemli olan vatandaşımızın memnuniyetini ve huzurunu sağlamaktır." diye konuştu.

Kariyer planlamasında hedefleri belirleyip, hedeflerin gerçekleşmesi doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Vali Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sizler de bu çağlarda hedeflerinizi belirleyin ve peşinden gidin. Karşılaşacağınız zorlukları aşmanın en önemli şartı inanmaktır. Yolunuzda moralinizi bozmadan, inanarak yürümelisiniz. Ümitsiz olmayın. Gelişen ve sürekli değişen bir zamandayız. Bu yüzden değişime açık olmalı, hedeflerimiz için gereken donanımı kazanmalısınız."

Programa, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Göktaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Çevikbaş, bölüm başkanları, İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, KOSGEB Müdürü Gökhan Akaydın, İş adamı Yücel Okutur ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Amir Çiçek ve beraberindeki heyet, konuşmaların ardından fakülte içerisine kurulan stantları inceledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.