Muğla

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

16:59 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 23 Nisan 1920 ruhuyla çözülmeyecek hiçbir sorun, aşılmayacak hiçbir yok sorun olmadığını, tarihin bu konuda çok sayıda örnekle dolu olduğunu belirtti.

Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, 23 Nisan'ın geleceğin güvencesi olarak görülen özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devralacak çocukların bayramı olduğunu ifade etti.

İstiklal Savaşının lideri, Meclis'in ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan’ın ayrı bir manası bulunduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920 ruhuyla çözülmeyecek hiçbir sorun, aşılmayacak hiçbir yok sorun yok. Tarihimiz bu konuda çok sayıda örnekle doludur. Daha özgür, daha aydınlık, daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek idealini temsilen, bugün aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan edilmiştir. Hükümet olarak en büyük arzumuz, çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.