Muğla

Fethiye'deki balerin heykelleri yeni yerinde

12:37 27 Nisan 2016
Fethiye'deki balerin heykelleri yeni yerinde

Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın anısına Muğla'nın Fethiye ilçesinde belediye tarafından yaptırılan parktaki balerin heykelleri, Uğur Mumcu Parkı'na yerleştirildi.

İlçedeki 2. Etap Sahil Bandı'ndaki parka konulan yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki 4 balerin heykeli, parktaki Özgecan Anıtı'ndan büyük olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince sökülmüştü.

Heykeller, Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yürütülen çalışmaların ardından Beşkaza Meydanı'ndaki Uğur Mumcu Parkı'na yerleştirildi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, heykellerin boyutlarının Özgecan Anıtı'ndan 3 kat büyük olması ve anıtın önüne geçmesi dolayısıyla kaldırıldığını hatırlattı.

Balerin heykellerinin Özgecan Anıtı'nın açılışı sırasında bir kenara koyulduğunu ifade eden Saatcı, "Balerinlerle ilgili bize her türlü hakareti eden, ne sapıklığımızı, ne mahlukluğumuzu bırakmayan sosyal medya kahramanlarına seslenmek istiyorum. Balerinlerimiz Beşkaza Meydanı'nda, havuzlarımızın üzerinde parkımızı gayet güzel bir şekilde süslüyor. Sosyal medyada ne kadar yazan, çizen, atan, tutan arkadaşımız varsa buraya davet ediyorum." dedi.

Behçet Saatcı, balerinlerin şimdiki parka daha çok yakıştığını belirterek, balerin kıyafetiyle Özgecan Anıtı açılışına gelmeyi düşünenleri, heykellerin açılışını yapmaya da davet etti.

2. Etap Sahil Bandı'ndaki parka konulan yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki 4 balerin heykeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde parktaki Özgecan Anıtı'nın açılışı sırasında belediye ekiplerince sökülmüştü.

Balerin heykellerinin sökülmesi sosyal medyada tartışma konusu olmuş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bu nedenle eleştirilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.