Muğla

Bodrum'da katı atık depolama projesine tepki

15:18 28 Nisan 2016
Bodrum'da katı atık depolama projesine tepki

Bodrum'da yapılması planlanan katı atık depolama tesisinin çevreye zarar vereceğini savunan vatandaşlar, buna tepki gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesince ilçeye bağlı Mumcular Mahallesi'ne yapılması planlanan katı atık depolama tesisiyle ilgili bölge halkına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mumcular Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Bodrum Belediyesi yetkilileri, bölgede yaşayan vatandaşlar ile bir grup çevreci katıldı.

Toplantının başında söz alan bazı vatandaşlar, çalışmayla bölgede binlerce çam ağacının kesileceğini ve çevre kirliliğinin oluşacağını savundu. Projenin bölge halkının görüşleri alınmadan yapıldığı iddiasıyla tepkilerini sürdüren vatandaşlar, güçlükle sakinleştirildi.

Giray da Bodrum'daki katı atık sorununun 30 yıldır çözülemediğini söyledi.

Soruna artık çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Giray, "Burada turizm yapıyoruz, ülkemizin en önemli turizm merkeziyiz. Bodrum ve Muğla olarak turizm merkeziyiz. Turizmi sağlıklı şekilde yapabilmek için öncelikle attıklarımızı düzgün, yönetmeliklere uygun şekilde bertaraf etmek zorundayız." dedi.

Projenin yerleşim yerlerine uzaklığına değinen Giray, "Yönetmelik, bir depolama tesisinin yapılması için en yakın yerleşim yerine mesafeyi 250 metre koyar. 'Bundan daha yakın yapamazsınız' der. Bizim en yakın yerimiz 1 kilometreden fazla." diye konuştu.

Giray'ın konuşması, sık sık vatandaşlar tarafından kesildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda yetkililer ile bazı vatandaşlar arasında yaşanan arbedeye, güçlükle son verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.