Muğla

İngilizler, Bodrum'dan mutlu ayrıldı

14:34 09 Mayıs 2016
İngilizler, Bodrum'dan mutlu ayrıldı

Bodrum Belediyesi ve Tav Havalimanlarının işbirliğiyle Bodrum’un tanıtımı için ilçeye davet edilen İngiliz misafirler Bodrum'dan ayrıldı.

Birçok turizm seyahat acentesi yetkilisinden oluşan İngiliz grup, Bodrum gezi programının ardından ülkelerine geri döndü. Bodrum'da konaklayan turizmcilerden oluşan grup, üç gün Bodrum yarımadası genelinde ve çevresinde tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra turistik ve sportif tesisleri de yerinde inceledi.

Antik Myndos Kapısı, Bodrum Antik Tiyatro, Gümbet tarihi yel değirmenleri, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi gibi tarihi alanları ziyaret eden grup, Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına da katıldı.

Bodrum gezileri boyunca Muğla'nın çeşitli ilçelerinde de misafir edilen İngiliz grup, Bodrum guletiyle mavi yolculuğa çıkarak Bodrum'un birbirinden güzel koylarını gezme ve fotoğraflama fırsatı elde etti.

Grup adına açıklamada bulunan Deva Travel Müşteri Hizmetleri Danışmanı Amanda Hughes, Bodrum'un çok güzel bir yer oluğunu söyledi.

Hugdes ayrıca, "İngiltere'deki bazı İngiliz tur operatörleri Türkiye'de meydana gelen hem politik hem de çevresel etkileri birebir gözlenmesi, yerinde görebilmek, son durumu değerlendirip kendi piyasalarındaki kararı değerlendirmek amacıyla temsilcilerini gönderiyorlar. Bu bizler için bir nevi de araştırma gezisi." dedi.

Amaçlarının Türkiye'deki son durumu yerinde gözlemlemek olduğuna dikkati çeken Hugdes, şunları kaydetti:

"Türkiye'den son derece olumlu düşüncelerle ayrılacağım. Bodrum'u inanılmaz beğendim. Son derece iyi misafir edilip, gezip gördüğümüz yerlerde çok güzel bir ilgiyle karşılaştık. Çok da güzel bir tekne turu yaptık. Bunlar bizim Türkiye ve Bodrum ile ilgili görüşlerimizde olumlu etkiler yaptı. Bunun ne kadar başarılı bir şekilde yapıldığını ise kelimelerle ifade edemiyorum."

Öte yandan Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları işbirliğiyle 30 Mart - 15 Haziran tarihlerinde 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi, tur operatörü, medya mensubu, sosyal medya fenomeni ve İnternet bloggerlarının davet edildiği tanıtım çalışmalarının İngiltere ayağına, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, birçok kurumun da destek verdiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.