Muğla

Müzeler Haftası'nı "Antik" yemeklerle kutladılar

21:21 18 Mayıs 2016
Müzeler Haftası'nı "Antik" yemeklerle kutladılar

Bodrum ilçesinde Müzeler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkilikte, Antik Çağda yapılan yemekler vatandaşlara dağıtıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi tarafından düzenlenen Müzeler Haftası kapsamında, Kale içerisinde öğrencilerin de katılımıyla etkinlik düzenlendi. Bodrum yarımadasında bulunan çeşitli okullardan öğrencilerin de katıldığı etkinliklerde, renkli görüntüler yaşandı.

Arkeologlar tarafından öğrencilere müzede yer alan eserlerin geçmişteki kullanım ve fonksiyonları çizimler ve örneklerle anlatıldı. Çanta, su ve sıvı kaplarının yerine anfora adlı kilden yapılan testiler gösterildi.

Etkinlikler kapsamında kykeon, globi, olive relish gibi Antik dönemde tüketilen yemekler yapılarak vatandaşlara ikram edildi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Tayfun Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Müzeler Günü'nün kutlandığını söyledi.

Etkinliklerin sabah saatlerinden itibaren devam ettiğini ifade eden Selçuk, "2015-2016 yılında yaptığımız sondaj çalışmalarındaki sonuçlar hakkında bilgi verdik. Etkinlikler kapsamında Antik dönemden oluşan kokteylimiz oldu. Antik dönem yiyecek ve içeceklerini de tanıtıyoruz." dedi.

Programda Antik dönemin yiyecek ve içeceklerini insanlarla yeniden buluşturduklarını ifade eden Selçuk, şöyle konuştu:

"Antik dönemde yapılmış ve o dönem yapıldıktan sonra aradan geçen zaman içinde unutulmuş yiyecekleri tanıttık. Bunları yeniden gündeme getirmeye özen gösterdik. Uzman arkadaşlarımızın araştırmaları sonucunda ortaya koyduğu yiyecekler de var. Bodrum halkıyla paylaşıyoruz."

Öte yandan, gazeteci Mehmet Can Meral'in Bodrum Kalesi'nde çektiği "Kale'de bir gece" adlı fotoğraf sergisi de açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.