Muğla

İrlanda asıllı iş adamından "sokak hayvanlarını itlaf edildiği" iddiası

14:27 19 Mayıs 2016
İrlanda asıllı iş adamından "sokak hayvanlarını itlaf edildiği" iddiası

Bodrum ilçesinde yaşayan İrlanda asıllı iş adamı Gary Frederick, villasında arkadaşıyla bakımını üstlendikleri sokak hayvanlarından bazılarının tüfekle itlaf edildiğini öne sürdü.

Dokuz yıldır Bodrum'da yaşamını sürdüren ve Türkiye'ye duyduğu sevgi nedeniyle süresiz Türk kimliği alan İrlanda uyruklu 60 yaşındaki Gary Frederick ile arkadaşı 46 yaşındaki Rory Mc Daid, bir süre önce Umurça Mahallesi 2012 Sokak'ta villa satın aldı.

Burada sokak hayvanlarına bakmaya başlayan iki arkadaş, zaman içerisinde 50'ye yakın kedi ve köpeği sahiplendi. Hayvanların bakımlarını yaparak kısırlaştıran ikili, villayı hayvanlara özel düzenledi.

Frederick, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıl içerisinde 12 hayvanın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tüfekle itlaf edildiğini, bazılarının ise yaralandığını öne sürdü.

Bodrum'da 8 yıl otel işletmeciliği yaptığını ve otelini satarak bir villa satın aldığını ifade eden Frederick, "Uzun yıllardır Bodrum'da yaşıyorum. Burada çok sayıda kedi ve köpek sahiplendim." dedi.

Hayvanlarını bazı kişilerin tüfekle vurulmasına çok üzüldüğünü ifade eden Frederick, "Garaj kapısında çok sayıda saçma delikleriyle karşılaştım. Evimin etrafını duvar ve tellerle çevirdim. İnsanların hayvanlara zarar vermemesini sağlamaya çalışıyorum." diye konuştu.

Frederick, veterinere götürdüğü bazı hayvanlarının yapılan kontrollerinde vücudunda saçmalarla karşılaştığını sözlerine ekledi.

Gary Frederick'in evine gelerek bilgi alan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu da iki arkadaşın sürekli hayvan barınağına gelerek hayvanlarla yakından ilgilendiğini belirtti.

Hayvanların tedavi ve bakımları için sürekli çalıştıklarını anlatan Uslu, şöyle konuştu:

"Hayvanlarını kontrole götürdüğünde vücudunda saçmalara rastladık. Bu yaşananlar yasal olarak suç. Bu olayı görevlerin bize yardımcı olması gerekiyor. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bunları yapanların bir an önce bulunması gerekiyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.