Muğla

Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırı

14:50 30 Mayıs 2016
Samsun'da doktora yapılan silahlı saldırı

Samsun'daki bir hastanede, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun, ölümünün birinci yılında Bodrum ilçesinde anıldı.

Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Muğla Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği üyesi sağlık çalışanı bir grup, basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Kardiyoloji Uzman Dr. Yasemin Demirci, bir yıl önce Furtun'un görevi başında katledildiğini söyledi.

Sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini ifade eden Demirci, "Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor." dedi.

Hastanelerin şifa merkezi olarak değil, şiddet ortamı olarak anılır hale geldiğini öne süren Demirci, şöyle konuştu:

"Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’te bir diğer meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi. Olanları bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yapılan açıklamaların ardından grup dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.