Muğla

Türk ve İngiliz geleneklerine göre evlendiler

12:37 05 Haziran 2016
Türk ve İngiliz geleneklerine göre evlendiler

Bodrum İlçesine, ünlü sunucu ve yapımcı Osmantan Erkır'ın kardeşi yapımcı Ayça Erkır ile İngiliz iş adamı Matthew Warner, Türk ve İngiliz geleneklerine göre düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Kumbahçe sahilinde düzenlenen nikah töreni öncesinde, ilk olarak deveyle çeyiz taşıma etkinliği düzenlendi. İngiliz damat, ailesiyle birlikte davul ve zurna eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden düğünün yapılacağı alana kadar deve eşliğinde yürüdü. Yarım saatlik yürüyüşün ardından gelinin bulunduğu eve ulaşan İngiliz damat ve beraberindekiler, gelini evinden aldı.

Davul ve zurna eşliğinde bir süre oyunlar oynayan çift, sahilde deve eşliğinde yürüdü. Bodrum aşığı çift, daha sonra nikah töreni için hazırlanan alana geçti. Burada İngiliz geleneklerine göre denizdeki balonları taşla patlatma ve iple halka geçirme gibi oyunları da oynayan çift, daha sonra nikah memurunun ve şahitlerin de huzurunda "Evet" dedi.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin de izlediği nikah töreninde, renkli görüntüler yaşandı.

Osmantan Erkır, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz ve Türk geleneklerine göre düğün töreni yaptıklarını söyledi. Törende davul, zurna ve devenin de olduğunu ifade eden Erkır, "Anne tarafımız Rizeli olduğu için düğünde tulum da var. Bu düğünle ilgili çok ayrıntı düşündük. Bazı şeyler için 'Yok deve' demek geliyor içimden ama deve de var." diye konuştu.

Yapımcı Ayça Erkır da eşiyle katıldığı bir konferansta tanıştıklarını söyleyerek, "İngiliz ve Türk geleneklerine göre düğün yaptık. Düğünümüzde Bodrum'un geleneksel kültürlerinden olan deveyle de yük taşıma etkinliği düzenledik. Bizim için farklı bir tören oldu." sözlerine yer verdi.

İngiliz damat Mattew Warner da Bodrum sahilinde Türk geleneklerine göre evlenmeye karar verdiğini belirtti. Türkiye'yi ve Bodrum'u çok sevdiğini ifade eden Warner, "Bodrum'u çok seviyoruz. Müstakbel eşimle sahilde evlenmeye karar verdik. Türk ve İngiliz geleneklerine göre bir program hazırladık. Ailemiz ve dostlarımız da bize destek verdi." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.