Muğla

Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası

20:04 11 Haziran 2016
Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası

Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) ve Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) tarafından düzenlenen şampiyonaya, Türkiye'nin birçok bölgesinden 300'e yakın sporcu katıldı.

Yalıkavak Halil İbrahim İper Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, sporcular aileleri ve antrenörleriyle geldi. Karşılaşmalar sıcak havaya rağmen çekişmeli anlara sahne oldu.

Toplam 6 kategoride yapılan şampiyonada, büyük erkekler 95 kiloda Osman Ambarcı, genç erkekler 73 kiloda Ali İpek, genç bayanlar 60 kiloda Eylem Kuyucan, yıldız erkekler 62 kiloda Ayberk Kocakır, yıldız bayanlar 46 kiloda Hacer Bozkurt ve genç erkekler 45 kiloda Akın Can Ufuk birinciliği elde etti.

DUMESF ve THMAF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, yaptığı konuşmada, Türkiye Okullararası Hapkido Şampiyonası'na katılan sporculara teşekkür etti.

Bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceklerini ifade eden Ilıcak, "Adana, Çorum, Muğla gibi illerden gelen sporcularımız var. Amacımız spor yapmak, sporla birlikte kötü alışkanlıkların farkında olmak." dedi.

Eski milli sporcu Tayfun Tuna da oğluyla yaptığı gösteri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, judo branşında bu sene Türkiye'de iki madalya ve bir kupa alarak Avrupa şampiyonasına gitmeye hak kazandığını söyledi.

Hırvatistan'daki 21 Haziran'da yapılacak şampiyonaya katılacağını belirten Tuna, "Burada Avrupa şampiyonasında mindere çıkacağım. İki ay sonrada ABD'de düzenlenecek şampiyonada Muğla'yı temsil edeceğim. Hazırlıklarımız iyi bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Asıl branşlarının judo olduğunu ancak Hapkido'ya da oğluyla gönül verdiklerini anlatan Tuna, "Hapkido yeni gelişen spor dalı. Bu sporu da Türkiye'de duyurmaya çalışıyoruz. Yıllardır olimpiyat milli takımında bulunmuş birisi olarak, Hapkido'yu da judo gibi tanınan bir spor yapmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hasan Kaptan Tuna ise babasıyla sürekli antrenman yaptığını ve çocukluğundan bu yana sporla uğraştığını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.