Muğla

Okullarda karne heyecanı

13:49 17 Haziran 2016
Okullarda karne heyecanı

Muğla'daki okullarda eğitim öğretim gören 145 bin 20 öğrenci, karne alarak tatile girdi.

Menteşe Atatürk İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrencilere karne ve hediyelerini, Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve protokol üyeleri verdi.

Teşekkür ve takdir belgesi alan öğrencileri tebrik ederek başarı dileyen Çiçek, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 145 bin 20 öğrencinin karne aldığını bildirdi.

Karnesi zayıf öğrencilerin ailelerine seslenen Çiçek, zayıf notların telafisinin olabileceğini, bu nedenle ailelerin çocuklarının yanlarında olması gerektiğini ifade etti.

Çiçek, öğrencilere tatilde dinlenmelerini, ama vakit buldukça da eğlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Öğretmenlerin de yorucu bir eğitim dönemi geçirdiğini vurgulayan Çiçek, öğretmenlerin de yaz tatilini dinlenerek geçirmelerini istedi.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise tatilde öğrencilerin dinlenmelerini, oyun oynamalarını, daha fazla kitap okumalarını, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri için önemli bir fırsat olacağını söyledi. Karne günlerinin öğrencilik hayatının en önemli günlerinden olduğunu belirten Ekinci, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz için olduğu kadar bizler için de bir o kadar önemlidir. Çünkü bu değerlendirme bir bütün olarak hepimizin değerlendirilmesidir. Karne sorumluluğunu tek başına öğrencilerimize yüklemek onlara haksızlık yapmak anlamına gelir. Bu sorumluluğu beraber paylaşıyoruz. Bir kısım öğrenciler için sevinç ve gurur kaynağı olan bugün, bazı öğrenciler içinse kaygı sebebi olabiliyor. Ancak velilerimizin karnelerin çocuğun kapasitesini tümüyle yansıtan bir değerlendirme aracı olmadığı bilinciyle hareket ettiklerinde çocuklarımız üzerindeki bu kaygının da oluşmasına sebebiyet verilmemiş olacaktır."

- Fethiye

Fethiye'de eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle 27 bin 770 öğrenci karnesini aldı. Fethiye Vali Recai Güreli ilkokuluna tören düzenlendi.

Törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, okul müdürleri ve öğrencilerin velileri katıldı. Öğrencinin karne sevinci yaşadığı ilçede Kaymakam Çalık, öğrencilere karne dağıttı.

- Milas

Milas'ta 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılı sonu için öğrencilere karne dağıtıldı.

Dr. Mete Ersoy İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törende Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilerin yoğun bir eğitim döneminden sonra dinlenmeleri ve kitap okumalarını tavsiye eden Gürel, ortaokul ve lise öğrenimlerinde başarı dileklerini iletti.

Milas'ta devlet ve özel okullarda öğrenim gören 20 bin 944 öğrenci bulunduğunu bildiren Gürel, bunların 19 bin 390'ının devlet, bin 554'ünün de özel okul öğrencisi olduğunu kaydetti.

- Marmaris

Marmaris'te 13 bin 486 öğrenci karne aldı

Marmaris'te Beldibi Sıtkı Zaralı İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törene Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, öğretmenler ve veliler katıldı. Kaymakam Yüksel ve Milli Eğitim Müdürü Aldoğan aday ögretmenlerle sınıfları dolaşarak öğrencilerin karne heyecanlarına ortak oldular.

Kaymakam Yüksel, öğrencileri tek tek öperek kutladı ve karnelerini dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.