Muğla

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

16:07 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısı lanetlendi.

Açıklamada, masum insanları hedef seçen saldırıların Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyeceği aktarılarak, "İç ve dış mihraklarla uzantılarının hain planlarıyla yapılan bu menfur terör saldırısını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak nefretle kınıyoruz. Asırlardan beri şehitlerimizin kanıyla sulanmış ve bize emanet edilmiş olan kutsal vatanımıza ve insanlarımıza yapılan iğrenç ve menfur saldırılar asla birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır." denildi.

Saldırıyı kınayan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz ise hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanlara acıdığını belirtti.

Dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığının apaçık ortada olduğunu kaydeden Akdeniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail’le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların arttığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye’nin cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.