Muğla

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

15:17 30 Haziran 2016
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Muğla Valisi Amir Çiçek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çiçek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası'nın Türk denizciliğinin bağımsız bir sektör olması ve gelişmesi açısından önem arz ettiğini anımsattı.

Ege Denizi ve Akdeniz’de bin 184 kilometre kıyısı bulunan Muğla’da ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda denizciliğin yeri ve öneminin her geçen gün arttığını bildiren Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Üç tarafı denizlerle çevrili, İstanbul ve Çanakkale gibi iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine ivme kazandırmıştır. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almalıyız. İlimizde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda denizciliğin yeri ve önemi her geçen gün artmaktadır. Akdeniz ve Ege Denizi’ne kıyısı olan ve sahip olduğu 9 deniz hudut kapısı ile Muğlamız hem bölge hem de ülkemiz denizciliğine sağladığı katkı açısından büyük bir öneme sahiptir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.