Muğla

Turizm merkezlerinde Ramazan Bayramı tedbirleri

17:05 01 Temmuz 2016
Turizm merkezlerinde Ramazan Bayramı tedbirleri

Muğla Valiliği, Ramazan Bayramının huzur içinde geçirilmesini sağlamak için gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramında halkın can ve mal güvenliğiyle ilgili hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesi için önlemlerin alındığı belirtildi.

Açıklamada, sağlık ve güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, ulaştırma, haberleşme ve tüm belediye hizmetleriyle ilgili önceden alınan tedbirlerin, bayram öncesi, bayram süresi ve sonrası için yeniden gözden geçirildiği ifade edildi.

Vatandaşların ihtiyaç duydukları takdirde ilgili kurum ve kuruluşların acil telefonlarına müracaat edebileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle trafiğin yoğun olduğu devlet karayolu güzergahlarında, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlanması için ekip sayıları artırıldı. Bayram öncesi ve sonrasında, hız ve fazla yük kontrolleri, araçların kullanım süreleriyle ilgili kontrollerin artırılması konusunda planlama yapıldı. İl genelindeki tüm hastanelerde, yaşanacak her türlü kazalara ve sağlık sorunlarına karşı nöbetçi sağlık ekipleri 24 saat kesintisiz çalıştırılırken, gezici motorize sağlık ekipleri de turizm merkezlerini birleştiren yollarda görevlendirildi. Ramazan Bayramı tatilinde istenmeyen acı olayların yaşanmaması için, özellikle sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları, kesinlikle alkollü araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollama yapmamalarının alınan tedbirler açısından büyük önem arz ettiğini, Muğlalı vatandaşlarımıza ve tatillerini ilimizde geçirecek misafirlerimize hatırlatır herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.