Muğla

"Yüzen butik oteller" de bayram tatili yoğunluğu

11:22 04 Temmuz 2016
"Yüzen butik oteller" de bayram tatili yoğunluğu

Güney Ege'de "yüzen butik oteller" olarak adlandırılan ahşap guletlerle gerçekleştirilen mavi turlarda, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Mavi turun merkezlerinden Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, sabah saatlerinden itibaren gulet yatların çoğu yerli müşterilerini alarak denize açıldı. Limanda demirli çok az yatın kaldığı dikkati çekti.

Gulet turu düzenleyen şirket sahibi Mustafa Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla yüzde 95 oranında doluluk yaşadıklarını söyledi.

Turizmde yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle yabancı turist sayısında yaşanan düşüşe rağmen yerli turistlerle bu yüksek doluluğa ulaştıklarını belirten Yüce, "Mavi turlarda yoğunluk yaşanmasında bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve erken açıklanması etkili oldu. Özellikle mavi tur düzenleyen firmaların günleri sayılı. Bayram nefes aldırır. Gönlümüzden geçen bu güzel ortamın devam etmesi." dedi.

"Bizleri terk etmeyen ve tatile gelen turistler çok anlamlı" diyen Yüce, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün personelimiz bu konuda uyardık. Onlara verdiğimiz hizmetin iki kat daha iyisini sunmamız gerektiğini anlattık. Bütün turizmciler ve esnaflarımız bu bilinçte olmalı. Bu turizm sezonunda para artık ikinci planda ön planda müşteri memnuniyeti olmak zorunda."

- Deniz üstünde otel konforunda tatil

Marmaris'te yaz aylarında 24 ila 43 metrelik ahşap guletlerle mavi turlar düzenleniyor. Genelde 1-2 haftalık mavi turlara çıkılan ahşap guletler, lüks bir oteldeki gibi döşenmiş kabinleriyle turistlere konforlu bir tatil imkanı sunuyor.

Jakuzi, televizyon, internet ve telefon olan ahşap guletlerde ayrıca, sörf, ringo, su kayağı gibi birçok su sporu yapma imkanı da bulunuyor.

Guletlerde görev yapan aşçılar, misafirlerin istekleri doğrultusunda menüler hazırlayarak yöreye özgü deniz ürünlerini tattırıyor.

İçinde pek çok lüksü barındırmaları nedeniyle "yüzen butik oteller" olarak adlandırılan guletler, çıktığı turlarda Güney Ege'nin bakir koylarına uğrayarak konuklarına doğayla baş başa sessiz bir tatil imkanı sağlıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.