Muğla

Muğla koylarında bayram yoğunluğu

14:47 04 Temmuz 2016
Muğla koylarında bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilini Muğla'da geçiren turistler, maviyle yeşilin bütünleştiği koylarda yoğunluğa neden oldu.

Fethiye ve Bodrum'u tercih eden tatilciler, ilçelerde mavi ve yeşilin bütünleştiği eşsiz koylarda denize girme fırsatı buluyor. Fethiye Limanı'ndan kalkan günübirlik teknelere binen turistler, eşsiz güzellikteki Göcek koylarını geziyor. Tatilciler, teknelerin demir attığı koylarda turkuaz mavisi sularla buluşuyor.

Fethiye'de günübirlik tur teknesi işletmecisi Yılmaz Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla turlarda doluluk oranlarının arttığını ve birkaç güne kadar yüzde 100'ü bulacağını söyledi.

Tatilcilerin günübirlik turlarla deniz, tarih ve doğayla buluştuğunu ifade eden Yalçın, "Tura katılanlar 12 adaların hepsini görüyor. Türkiye'nin en güzel koy ve adalarını geziyor." dedi.

- Bodrum'da yoğunluk yaşanıyor

Bodrum'un Paşatarlası Limanı'nda demirli günübirlik tur teknelerine vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Tur teknelerinin bulunduğu alana gelen tatilciler, Bodrum'un eşsiz koylarına açılıyor. İlçenin Ortakent-Yahşi, Bitez, Yalıçiftlik ve Torba koylarına giden ve burada denize giren turistler, 9 günlük tatilin keyfini sürüyor.

İş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda kişinin de tercih ettiği Göltürkbükü Mahallesi'nde de yat yoğunluğu yaşandı. "Sosyetik" plaj açıklarına demirleyen lüks yatlar, adeta görsel şölen oluşturdu.

Bodrum açıklarında demirleyen lüks yatlardaki tatilciler de denizden Bodrum'u seyredip denize girdi. Sürat botları kiralayan yerli ve yabancı turistler de Karaada açıklarında denize girdi ve güneşlendi.

İçmeler bölgesindeki su sporları yapılan işletmelerde de yoğunluk yaşandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.