Muğla

Muğla'da 2 kişinin fidye için kaçırıldığı iddiası

10:23 12 Temmuz 2016
Muğla'da 2 kişinin fidye için kaçırıldığı iddiası

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişiyi kaçırdıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 8 kişi, denetimli serbestlik şartıyla salıverildi.

Macaristan ve Suriye uyruklu S.M.B. (54) ve A.D'yi (52) fidye için kaçırarak Ortaca'da bir villada zorla tuttukları iddiasıyla gözaltına alınan biri Nijerya uyruklu 8 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "yağma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılar, denetimli serbestlikle salıverildi.

Zanlıların, butik otelde iş görüşmesi yapmak vaadiyle Ortaca'ya gelmelerini sağladıkları ve etrafı kameralarla gözetlenen lüks bir villaya kapatarak rehin aldıkları S.M.B. ve A.D'den 1,5 milyon dolar fidye istedikleri iddia edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 Temmuz'da Macaristan ve Suriye uyruklu 2 kişinin, Ortaca'da bir villada zorla tutulduğu bilgisi üzerine harekete geçmişti. Polis ekiplerince Çaylı Mahallesi 409 Sokak'taki villaya düzenlenen operasyonda S.M.B. (54) ve A.D. (52) kurtarılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.