Muğla

Bodrum'da planlanan katı atık depolama tesisinde ağaç kesimi

15:25 11 Ağustos 2016
Bodrum'da planlanan katı atık depolama tesisinde ağaç kesimi

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bazı vatandaşlar, ilçede yapılması planlanan katı atık depolama tesisi için bölgede ağaç kesimine tepki gösterdi.

Bir grup vatandaş, Muğla Büyükşehir Belediyesince Mumcular Mahallesi Sazköy mevkisinde yapılması planlanan katı atık depolama tesisi alanında çam ağaçlarının kesilmesini protesto etmek için kesim yapılan bölgeye kadar yürüdü.

Burada bir süre kesilen ağaçların yanında oturan vatandaşlar, çalışmalara tepki gösterdi.

Vatandaşlara destek için bölgeye gelen eski Mumcular Belediye Başkanı Mehmet Başol, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve yöreyi çok iyi bildiğini söyledi.

Bölgeye yapılacak vahşi çöp depolama alanının Bodrum'a zarar vereceğini savunan Başol, "Buranın tesis olarak yapılması mümkün değil. Burayı vahşi çöp depolama alanı olarak kullanacaklar. Bu tesisin yapılması halinde, sulu tarım arazisi bitecektir." diye konuştu.

- "Tüm kurumlardan gereken izinleri alındı"

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye tesisin yapılması için tüm kurumlardan gerekli izinlerin alındığını anlatarak, buna istinaden bölgede ağaç kesimine başlandığını bildirdi.

Sazköy hudutları içerisinde 86 hektarlık bir alanın kullanımı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına izin verildiğini ifade eden Çelik, "Bu yerin ekolojik, sit ve diğer tüm izinleri alındı ve buna istinaden Bakanımızın da onayı ile burası için 49 yıllığına belediyeye kullanım izni verildi." dedi.

Mehmet Çelik, bölgeye katı atık bertaraf tesisi yapılacağını ifade ederek, "Buraya izin verilirken, tüm kurumların gerekli tedbirleri almaları koşuluyla bu izin verildi. Herhangi olumsuz bir durum olmayacağına dair de onay alınmıştır." şeklinde konuştu.

Bölgenin bozuk orman vasfında olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlandı. Bu tesis için bence en iyi yer. Ya çöpten vazgeçeceğiz ya da ormandan vazgeçeceğiz. Orman da insanların kullanımında, arazi de. Ancak çöp de insanların bir atığıdır. Buradaki ağaçların kesilerek ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burası için izinler yılbaşında çıkmıştı, ancak yoğunluktan kaynaklanan nedenle geçtiğimiz günlerde başlandı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.