MuÄŸla

Muğla'daki su fiyatı tartışması

19:20 11 AÄŸustos 2016
Muğla'daki su fiyatı tartışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla'da son günlerde yaşanan "su fiyatı" tartışmalarıyla ilgili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın, yanlış bilgilerle kuruluşlarını kamuoyunda hedef gösterdiğini ileri sürdü.

Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, MUSKİ'nin kanunlar ve genel kurul çerçevesinde tüm Muğla halkına eşit hizmet vermek için çalıştığını belirtti.

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'nın, "suya yüzde 423 oranında zam yapıldığına" ilişkin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ülgen, şunları kaydetti:

"Suda asgari ücret değerinde yani yüzde 33 oranında bir zam vardır. Sayın Başkan sanki ilçe belediyesi zamanındaki koşullarla büyükşehir zamanındaki koşullar aynıymış gibi karşılaştırma yapmaktadır. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, halkımızı galeyana getirici, yanlış bilgilerle ve süslü laflarla, kamu kurumu olan kuruluşumuzu kamuoyunda hedef göstermektedir."

- Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesiyiz"

Ülgen, su faturalarında yansıtılan 27 kuruş çevre temizlik vergisinin yüzde 80'inin ilçe belediyelerine ödendiğini, yine MUSKİ'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na pay ödemesi nedeniyle yeni yapılandırma sonucunda 1,1 milyar lira borcu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu nedenle kurumumuz Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi konumundadır. Sayın Saatcı'nın Fethiye Belediyesi'nin de MUSKİ'ye devrettiği borcun 40 milyon lira olduğunu ve bu borcu da 2031 yılına kadar ödemek zorunda olduğumuzu, Fethiye'de susuz yerlerin olduğu 3 yer hariç, hiçbir yerde kanal altyapısı ve arıtma tesisinin olmadığını ve yatırım ihtiyaçlarını da ifade etmesi gerekiyordu. Tüm bu giderlerin su tarifeleri belirlenirken, suyun maliyet fiyatlarını artırmakta olup su tarifesinin nasıl belirleneceği 2560 sayılı Kanunda net bir şekilde belirtilmiştir."

Park sulaması, hayır çeşmeleri gibi yerlerdeki tüketimin ücretlendirilmesinin de zorunluluk olduğunu ifade eden Ülgen, bunun yapılmaması halinde bu amaçla kullanılan suların bedelinin tüm halkın ödemek zorunda kalacağını savundu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.