Muğla

Bodrum'da terör operasyonu

23:48 13 Ağustos 2016
Bodrum'da terör operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5 yıldızlı otelin bulaşıkhanesinde çalışan bir kişi, terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Göltürkbükü Mahallesi'nde faaliyet gösteren 5 yıldızlı bir otelin bulaşıkhanesinde çalışan Şırnak nüfusuna kayıtlı H.G.'nin (25), "Silahlı terör örgütününe üye olmak" suçundan arandığı tespit edildi.

Zanlının, Şırnak'ta hendek ve çukur kazılması olayları sırasında örgütün şehir ve gençlik yapılanması içerisinde yer aldığı ve barikatlarda nöbet tuttuğuyla ilgili dosya kapsamında teşhis edildiği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirlendi.

Jandarmadaki ifadesinde, terör örgütüyle herhangi bir irtibatının olmadığını ne amaçla arandığını, hakkında neden yakalama kararı çıkarıldığını bilmediğini belirten H.G'nin, daha önce 2014 yılı Mayıs ayında Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 arkadaşıyla, örgüte üye olmak suçundan gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak 8 ay Şırnak cezaevinde kaldığını söylediği öğrenildi.

Jandarmadaki ifade işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen H.G. çıkarıldığı mahkemece, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.