Muğla

25. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri

22:39 21 Ağustos 2016
25. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri

25. Geleneksel Yayla Seki Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

Seydikemer ilçesine bağlı Seki Mahallesi'ndeki Zümrüt Çayırı mevkisinde düzenlenen güreşlere, 14 kategoride 607 pehlivan katıldı.

Güreşleri, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de izledi.

Başpehlivanlar, üzerinde Türk bayrağı olan tişörtler ve "Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" yazılı pankart açarak sahaya çıktı.

Başpehlivanlık için Ordulu güreşçi Recep Kara ile Antalyalı İsmail Balaban karşılaştı. Çekişmeli geçen final müsabakasında rakibini yenen Balaban, başpehlivan oldu.

Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl olduğu gibi başpehlivanlığı tekrar kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Gelecek yıl yine altın kemerin sahibi olmak istediğini ifade eden Balaban, "Kemeri sevenlerime armağan etmek istiyorum. Kardeşim de başaltı kategorisinde birinci oldu. Ailemize ve sevenlerimize bu gururu yaşattığım için çok mutluyum." dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de ata sporu yağlı güreşleri, gelecek nesillere aktarmak için bu etkinliği organize ettiklerini dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle, güreşlerle düzenlemeyi planladıkları şenlikleri ve konserleri iptal ettiklerini anlatan Otgöz, "Bölge halkı güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Kırkpınar'ın en iyi pehlivanlarını buraya getirdik. Önümüzdeki yıllarda da inşallah daha güzel güreşler düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Organizasyonda, güreş ağalığı 100 bin lira bedelle Fethiyeli iş adamı Adnan Erdoğan da kaldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.