Muğla

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:25 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Nihat Öztürk ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar mesaj yayımladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, mesajında, tarihi şanla şerefle dolu yüce Türk milletinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanı ve milleti yok etmeye çalışan uluslara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile muhteşem bir mücadele vererek, büyük zaferi kazandığını ve bu güzel vatanı halka emanet ettiğini belirtti.

Atatürk’ün liderliğinde, Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirilen büyük taarruzun aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı tarih olduğunu hatırlatan Özyer, bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak herkesin bu zafere ve bu zaferi armağan edenlere çok şey borçlu olduğunu ifade etti.

Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçıları olarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve ecdada layık olmak için gece gündüz çalışmak gerektiğini kaydeden Özyer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu zafer, tarihe gömülmek, yok edilmek istenen Türk milletinin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun ve tarih sahnesinde tekrar var oluşunun bir işaretidir. Bugün de birliğimize, dirliğimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kast eden iç ve dış mihraklar el ele vermiş, kalleşçe ve haince terör örgütleri ile birlikte saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu alçakça saldırıları yapanlar bilmelidir ki yarattıkları kan gölünde boğulacaklar. Stratejik konumu nedeniyle her dönemde terörün hedefi olan güzel ülkemizde devletimiz, her zaman olduğu gibi teröre asla müsamaha göstermeyecek, karanlık güçlerin maşası olan kanlı örgütlere geçit vermeyecektir. Ülkemiz, bu saldırıları da boşa çıkartacak güçtedir ve gerek ekonomik, gerekse siyasi olarak her hangi bir istikrarsızlığa meydan vermeyecektir."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise Anadolu'nun vatan olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer'in 94. yıl dönümünün büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını bildirdi.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletin ortaya koyduğu tavrın, bu topraklarda "Büyük Taarruz" ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesi olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"O gece, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Sünni’si ve Alevi’siyle tüm Türkiye, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmiş, asker elbisesi giymiş FETÖ terör örgütü mensuplarını hezimete uğratmıştır. Türkiye aynı dönemde, FETÖ yanında DAİŞ ve PKK gibi terör örgütlerinin sivilleri, güvenlik görevlilerimizi, çocukları ve masum insanları hedef alan saldırılarına maruz kalmıştır. Türkiye, terör örgütleri arasında ayrım yapmadan, vatandaşlarının can güvenliğini sağlayacak adımları hem ülke toprakları içinde hem de terör örgütlerinin yuvalandığı komşu ülkelerde atmaya kararlıdır. Uluslararası koalisyon ile işbirliği içinde 24 Ağustos’ta başlatılan Cerablus Harekatı, bu kararlığımızın ve irademizin bir yansımasıdır."

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise kutsal zaferin Türk milletinin, birlik ve beraberlik içinde yaşama azmi ve kuvvetiyle, bağımsızlığının elinden alınmasına müsaade etmeyeceğinin sembolü olduğunu belirtti.

Tarih boyunca şer odaklarının milletin bölünmez bütünlüğünü bozmak, milleti esaret altına almak için, her türlü hainliğe ve hileye başvurduğunu hatırlatan Harmandar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunun en son örneği de hain FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi ülkemize, milletimize ve demokrasimize karşı yaptığı hain darbe teşebbüsüdür. Aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimiz, bu sinsi ve alçak terör örgütüne, iç ve dış işbirlikçilerine gereken cevabı vermiştir. Bizi bölmeye, birlik beraberliğimizi bozmaya çalışan, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz diken bütün iç ve dış hain mihraklarla onların uzantıları, hiçbir zaman çirkin emellerine ulaşamayacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.