Muğla

Fethiye'de sahil yolu trafiğe kapatıldı

14:07 04 Eylül 2016
Fethiye'de sahil yolu trafiğe kapatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Köçek Mustafa Caddesi ile 1112/1 Sokağı birbirine bağlayan 600 metre uzunluğundaki sahil yolunun trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Sahil yolunun trafiğe kapatılmasıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞ-DER) Başkanı Mete Ay, sezon başında bu bölgedeki yolun trafiğe kapatılmasını dernek olarak istediklerini söyledi.

Kumsalın üst tarafında araçlar için yol olduğunu anlatan Ay, buna rağmen bütün araçların kumsaldan geçtiğini belirtti. Ay, bu durumdan plaja gelenlerin rahatsız olduğunu, görüntü ve gürültü kirliliği oluştuğunu anlatarak, bunun önüne geçmek için böyle bir düzenleme yaptıklarını anlattı.

Çalış Plajı'ndaki kumsalın devlete ait olduğunu ve kumsalın şezlong kullanım hakkını devletten ÇALIŞ-DER'in kiraladığını belirten Ay, "Endişelenildiği gibi plajın halk tarafından kullanımı yasaklanmadı. Koca Çalış'ta plajı halk kullanımına yasaklama gibi bir düşünce asla söz konusu olamaz. Bu bölge sadece trafiğe kapatıldı, insanların kullanımına kapatılmadı ve kapanmayacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.