Muğla

Çocuklara ücretsiz saç traşı

15:14 08 Eylül 2016
Çocuklara ücretsiz saç traşı

Muğla'nın kırsal mahallelerinde yaşayan çocuklara, Menteşe Belediyesi tarafından yürütülen "Neşeli Makas" projesi ile saç traşı yapılıyor.

Menteşe Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri Neşeli Makas projesi ile yaklaşan eğitim-öğretim dönemi öncesinde kırsal mahallelerdeki 5-18 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak saçları traş ediliyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ekiplerin her gün iki kırsal mahalleyi ziyaret ederek 5 ila 18 yaş aralığındaki çocukların saç kesimini yaptıklarını söyledi.

Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında vatandaşların yanlarında olduklarını belirten Gümüş, "Köyden mahalleye dönüşen kırsal bölgelerde yaşayan ve geleceğimiz olan çocuklarımıza olabildiğince maddi manevi destek vermeye çalışıyoruz. Her okul dönemi öncesi kırtasiye yardımında bulunuyor ayrıca çocuklarımızı ilçe merkezine getirerek onları sinemaya götürüyor, çocuk bilim parkımızı gezdiriyoruz" dedi.

Kendisinin bir köylü çocuğu olduğunu anımsatan Gümüş, "Kırsal mahallelerde yaşayan çocuklarımızın kent merkezinde yaşayan çocuklarımızla aynı imkan ve olanaklara sahip olmaları için projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Neşeli Makas projesini hayata geçirdik. Projemiz okulların açılmasının ardından da belirli bir süre daha devam edecek." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.