MuÄŸla

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

19:08 09 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bugüne kadar 150 personel hakkında disiplin soruşturması açıldığını, soruşturmaları biten 4 idari personelin Üniversite Yönetim Kurulu Kararıyla kamu görevinden çıkarıldığını bildirdi.

Harmandar yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra tüm kurumlarda olduğu gibi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca gönderilen genelgeler doğrultusunda MSKÜ'de de FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Bu konudaki çalışmaların Muğla'da valilik, emniyet müdürlüğü ve diğer adli kurumlarla iş birliği içinde yürütülmekte olduğunu vurgulayan Harmandar, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde bu konudaki çalışmaları yürütmek üzere 10 kişilik bir değerlendirme komisyonu ve üç kişilik bir soruşturma komisyonu oluşturulmuştur. Bugüne kadar 150 personel hakkında disiplin soruşturması açılmıştır. Soruşturmaları biten 4 idari personel Üniversite Yönetim Kurulu Kararıyla kamu görevinden çıkarılmıştır. Üniversitemizin bildirimi üzerine 3 akademik personel Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kamu görevinden çıkarılmış olup 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ekinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

Harmandar, 12 akademik personelin kamu görevinden çıkarılması hususunda teklifte bulunulduğunu, diğer personel hakkında araştırma ve soruşturma çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.