Muğla

2016-2017 eğitim öğretim yılı

13:15 20 Eylül 2016
2016-2017 eğitim öğretim yılı

Bodrum ilçesinde, 2016-2017 eğitim öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Daha sonra konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Geçin, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyerek, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçin, "15 Temmuz hain darbe girişimi gösterdi ki, eğitim ve öğretimde daha iyiye gitmedikçe, millet olarak vatanımıza sıkı sıkıya sahip çıkmadığımız taktirde, ülkemizin ideallerini, hedeflerini ve projeleri hayata geçiremeyiz. Onun için meydanı ne FETÖ'ye ne PKK'ya, ne DAEŞ'e ne de başka örgütlere, ihanet çetelerine terör odaklarına bırakmayacağız." diye konuştu.

"Kimsenin bu bayrağı indirmeye, bu milleti esir etmeye, bu vatanı işgal etmeye gücü yetmeyecek." diyen Geçin, şöyle konuştu:

"Ecdadımız, yüreği, bileği, kanı ve canı pahasına bu vatanı bize emanet etti. Biz de 15 Temmuz'da aynı bedeli ödeyerek ülkemizi gelecek nesillere bırakma kararında olduğumuzu gösterdik. Bu millet, birliğini, beraberliğini muhafaza ettiği sürece Allah'ın izniyle Türkiye'nin önünde kimse duramaz. Bu noktada öğrenci, öğretmen ve öğrencilere çok iş düşmektedir."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Geçin, ilçede FETÖ'ye ait bir okulun isminin "Şehit Türkmen Tekin İmam Hatip Lisesi" olarak değiştirildiğini de sözlerine ekledi.

Törenin ardından Merkez Turgutreis Ortaokulu'nda da bir tören gerçekleştirildi.

Törene katılan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Kaymakam Gödekmerdan, daha sonra 5. sınıf öğrencilerine ders kitapları ve "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" isimli kitabı dağıttı.

Öte yandan ilçede, 25 bine yakın öğrenci ve bin 250 öğretmenin de ders başı yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.