Muğla

Muğla'da akaryakıt istasyonları denetlendi

14:49 19 Ekim 2016
Muğla'da akaryakıt istasyonları denetlendi

Muğla merkezi ve ilçelerde bulunan akaryakıt istasyonlarında, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, yaklaşık 170 bin litre kaçak akaryakıt tespit edilirken 19 kişi ve 16 akaryakıt istasyonu hakkında yasal işlem yapıldı.

Muğla Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, jandarma ekipleri, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele ve Petrol Piyasası denetimlerini mevcut mevzuat ve Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde yürütüyor.

Ekipler tarafından akaryakıt istasyonları son beş yılda 853 defa ulusal marker denetimine tabi tutulurken, akaryakıt sevki yapan tankerlerle ticari maksatla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda da 431 ayrı denetim faaliyeti yürütüldü.

Yürütülen çalışmalar kapsamında ulusal marker denetiminde 164 bin 161 litre kaçak mazot ve 5 bin 778 litre kaçak benzin tespit edilirken, 19 kişi hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 16 akaryakıt istasyonu hakkında ise lisans dışı faaliyetleri nedeniyle Petrol Piyasası Kanunu gereğince yasal işlem yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.