Muğla

Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İrade Paneli

14:52 26 Ekim 2016
Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İrade Paneli

Muğla Valisi Amir Çiçek, "O ihanet çetesinin bir bölümü planı uygulamak için Marmaris'e de geldi. Devletimizin ve Türkiye Cumhuriyetimizin başı, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı kaçırmak ve öldürmek için geldiler. Onların amacı Cumhurbaşkanımızı öldürmek ve yok etmenin yanında Türkiye Cumhuriyeti'ni de yok etmekti." dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Cumhuriyet, Demokrasi ve Milli İrade Paneli"nin açılışında konuşan Çiçek, 15 Temmuz'un Muğla için önemli bir yeri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesinde önceliklerinin Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korumak olduğunu anlatan Çiçek, "Çünkü bir baş giderse Türkiye giderdi. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri var. Biz aldığımız tüm güvenlik önlemleriyle Başkomutanımızı İstanbul'a güvenle uğurladık." dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'ye Muğla'dan seslendiğini hatırlatan ve o anların canlı şahidi olduğuna işaret eden Çiçek, "15 Temmuz çok geçmiş bir zaman değil. Fakat hala bu işin ciddiyetini kavrayamayanlar ve kurgu olarak görenler var. Bir gün önce sosyal medyada birileri 'Cumhurbaşkanımız İstanbul'a Marmaris'ten mi geldi?' sorusunu soruyor. Daha işin ehemmiyetinde değil." diye konuştu.

Darbe girişimi sırasında yaşananların vatandaşlara doğru şekilde anlatılması için kendisinin de sürekli konuştuğunu ve o geceyi anlattığını vurgulayan Çiçek, "Doğru yerden doğru bilgi almadığınız müddetçe, 15 Temmuz'u yaşayanlardan doğru bilgi almadığınız müddetçe tarihe yanlış yansır. Tarih doğru anlatılırsa, doğru bir şekilde okunursa ve doğru bir şekilde yorumlanırsa o zaman tarih topluma örnek olur, ders verir." dedi.

- "O geceyi hatırladıkça hala içimden ağlamak geliyor"

Kendisini kahraman olarak addetmediğini belirten Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"O anda bize ne görev verildiyse ve o görev o anda yapıldıysa görev odur. O geceyi hatırladıkça hala içimden ağlamak geliyor. 15 Temmuz gecesi vatandaşımızın asker diye gördüğü, asker kılıklı ihanet çetelerinin amacı kendilerine göre darbe yapıp, Türkiye'nin yönetimini ele geçirmek değil, Türkiye'yi parçalatmak ve birilerine servis etmekti. O ihanet çetesinin bir bölümü planı uygulamak için Marmaris'e de geldi. Devletimizin ve Türkiye Cumhuriyetimizin başı, Başkomutan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı kaçırmak ve öldürmek için geldiler. Onların amacı Cumhurbaşkanımızı öldürmek ve yok etmenin yanında Türkiye Cumhuriyeti'ni de yok etmekti. Burada Cumhurbaşkanımızı koruma görevi bize düştüğü için ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak gerekiyorsa ölmek için mücadele edeceğiz."

Muğla halkının 15 Temmuz gecesi tek yürek olduğunu ifade eden Çiçek, vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin hainlere geçit vermediğini anlattı.

- "Milli irade çok önemli"

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise Türk halkının 15 Temmuz'da demokrasi ve milli iradeye kastetmeye çalışan bir kalkışma ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı.

Ülkede demokrasinin, Cumhuriyetin ve milli iradenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu milletçe bir kez daha yaşadıklarını vurgulayan Harmandar, "Ne mutlu ki böyle kötü ve tarihimizin karanlık sayfalarında kötü bir yer işgal edecek olan 15 Temmuz kalkışma harekatı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizi yönlendirmesi ve halkımızın gayreti ile saf dışı edilmiş ve başarısız kalmıştır." dedi.

Türk milletinin egemenliğine, bayrağına, vatanına düşkün olduğunu kaydeden Harmandar, bu anlamda yüzyıllardır binlerce şehit verildiğini dile getirdi.

MSKÜ Tarih Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça da 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin gerçek sahibi olan, köylüleri, vatandaşları ve Anadolu halkının demokrasisine sahip çıktığını belirtti. Akça, 15 Temmuz darbe girişimine bizzat tanık olan, Cumhurbaşkanı'nı güvenli bir şekilde Marmaris'ten İstanbul'a uğurlayan ve milli irade adına ölümü göze alan Vali Amir Çiçek'e teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Yıldız, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Göçke panelde konuştu.

Program sonunda Vali Çiçek ve Rektör Harmandar, konuşmacılar ve düzenlemede emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür belgesi verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.