Muğla

Bodrum'un "cennet koyları" çöpten arındırıldı

16:25 27 Ekim 2016
Bodrum'un "cennet koyları" çöpten arındırıldı

Bodrum ilçesindeki koylarda yapılan deniz dibi temizliği çalışmasında, 5 günde 5 ton atık çıkarıldı.

İlçede, mavi yolculuğun 70'inci yılı dolayısıyla, Bodrum Belediyesinin desteğiyle deniz dibinde temizlik yapıldı. "Denize en çok mavi yakışır Gökova" sloganıyla gerçekleştirilen ve 5 gündür devam eden etkinlikte, son gün Bodrum'un Kissebükü Koyu temizlendi.

Bodrum Belediyesi ile özel dalgıç okullarından 25 dalgıcın katıldığı temizlik çalışması Yedi Adalar, Uzun Liman, Bekar, Küfre, Tuzla, Çatı, Amazon, Armonika ve Kissebükü koylarında yürütüldü.

Etkinliğin son gününe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, dalış yaparak temizlik çalışmalarına destek verdi.

Kocadon, temizliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un mavi koylarında deniz dibini temizlediklerini söyledi. Temizlik çalışmasını Kissebükü'nde bitirdiklerini ifade eden Kocadon, Kissebükü'nün mavi yolculuğun başladığı bölge olduğunu belirtti. Kocadon, bugün temizlik yapan ekibe kendisinin de katıldığını dile getirerek, destekleyen herkese teşekkür etti.

Koyların çok güzel korunduğunu, ancak balıkçı teknelerinin yanaştığı koylarda sıkıntıların yaşandığını anlatan Kocadon, "Balıkçı teknelerinin yanaştığı koylarda çöp çıktı. Özellikle ekmeğini denizden çıkaran bu balıkçılara, kaptanlara ve mürettebata da biraz daha dikkatli davranmalarını diliyorum. Çünkü bu denizler geleceğimiz." diye konuştu.

Bodrum'un turizmde yerinin çok fazla olduğunu vurgulayan Kocadon, denizlerin herkesin olduğunu ve sonraki nesillerin de bu güzelliği görmesini istediğini ifade etti.

Koylarda 5 gün süren çalışmanın sonunda 5 tona yakın atık malzemenin çıkarıldığı bildirildi.

Öte yandan deniz dibi temizliği, dalgıçların sualtı kameralarınca da görüntülendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.