Muğla

Bodrum'un tanıtım filmi 1 milyon kez izlendi

17:49 14 Şubat 2017
Bodrum'un tanıtım filmi 1 milyon kez izlendi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin tanıtımı için hazırlanan "Mavi Bodrum" adlı tanıtım filminin yurt içi ve yurt dışındaki uçaklarda yayınlanmaya başladığını belirterek, "Şu anda bu film 1 milyonun üzerinde izlenme oranına ulaştı. Tanıtım için elimden gelen tüm mücadeleyi göstermeye devam edeceğim." dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2017 yılı turizm çalışmaları kapsamında hazırlanan "Mavi Bodrum" tanıtım filmi, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kocadon, Bodrum turizmini canlı tutmak için mücadele ettiklerini söyledi. Bodrum halkının birinci geçim kaynağının turizm olduğunu ifade eden Kocadon, "Bizim ana lokomotifimiz turizmdir. Bodrum ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan turizmimizde geçen yıl bir düşüş yaşadık ama bu sene mücadele ruhumuzu kaybetmeden çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Bu mücadelede kurum ve kuruluşların yanında, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin de desteğini aldıklarını belirten Kocadon, asla pes etmeyeceklerini, Bodrum'u tanıtmaya ve "merak ettirmeye" devam edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yatırımcıların önünü açmak için yaptığı açıklamalara da değinen Kocadon, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Başbakanımızın dediği gibi yatırımcıların önünü açmak bizim en büyük görevimiz." diye konuştu.

- "Zor süreçleri mücadeleyle aşarız"

İlçenin tanıtımı için güzel bir Bodrum tanıtım filminin ortaya çıkarıldığına değinen Kocadon, şöyle konuştu:

"Şu anda bu film 1 milyonun üzerinde izlenme oranına ulaştı. Tanıtım için elimden gelen tüm mücadeleyi göstermeye devam edeceğim. Turizmden geçinen yerel yöneticilere sesleniyorum; Asla mücadele etme ruhunuzu bırakmayın, bölgenizi tanıtmaya devam edin ancak mücadele ederek bu zor süreçleri aşarız. Oturarak ve bekleyerek bir yerlere gelmemiz mümkün değil. Turizm çok büyük ve tatlı bir pasta."

Kocadon, çekilen tanıtım filminin yurt içi ve yurt dışındaki uçaklarda yayınlanmaya başladığını kaydetti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile ortaklaşa hayata geçirilen proje kapsamında Bodrum tanıtım tırının Türkiye'yi dolaşarak ilçenin tanıtımının yapılacağını ifade etti.

Yeni pazar arayışı içerisinde olduklarını ifade eden Kocadon, "Rusya ve Rusça konuşan ülkelerde Bodrum büyük bir atılım içinde. İran, Azerbaycan, Kazakistan gibi yerlerde çalışmalarımız devam ediyor. Çin ve Hindistan pazarını gözardı etmiş değiliz. Orada da tanıtımlarımız devam ediyor." diye konuştu.

Kocadon, Bodrum'un bu yıl İsrail'den gelecek turistleri de ağırlayacağını söyledi.

- 39 noktada çekim yapıldı

Tanıtım filmini hazırlayan Özay Kartal da dört ayda 39 noktada çekimler yaparak filmini tamamladıklarını söyledi. Kartal, sosyal medya kanalları iyi kullanıldığı takdirde, yapılan çalışmaların daha büyük kitlelere ulaşacağına işaret etti.

Tanıtım filminde İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinin de hedeflendiğini belirten Kartal, şöyle konuştu:

"Film yapıldıktan sonra Bodrum'a turist gelmesini sağlamak üzere, 'Bu filmi hedef kitleye nasıl ulaştırırız' diye de iyi bir planlama yaptık. Bu planlamayla da 1 milyonun üzerinde insana, Bodrum'u daha önce görmemiş oldukları açıdan gösterme şansı yakaladık."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.