Muğla

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

15:33 21 Mart 2017
Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Kül Barajı mevkisindeki ağaçlandırma sahasına bin fıstık çamı ve kara servi fidanı dikildi.

Eskihisar Mahallesi Kül Barajı mevkisinde, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikim töreni düzenlendi.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, ağaçlandırma sahasına bin fıstık çamı ve kara servi fidanı dikildi.

Orman İşletme Müdürlüğü Bağyaka İşletme Şefi Bekir Kulaksız, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüzde 27’sinin, Yatağan'ın ise yüzde 63’ünün ormanlarla kaplı olduğunu söyledi.

Çeşitli kurum ve kuruluşlarla fidan dikimi ve dağıtımı töreni düzenlediklerini ifade eden Kulaksız, son iki yılda Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü olarak 525 bin kızılçam, fıstık çamı, ceviz, badem ve dut fidanı diktiklerini, 50 bin fıstık çamı, kara servi, badem ve lavanta fidanı dağıttıklarını kaydetti.

Daha sonra, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve beraberindekiler ile öğrenciler, Kül Göleti ağaçlandırma sahasına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinlikte Orman İşletme Müdürlüğü tarafından törene katılanlara tişört, şapka, tohumlu kalem ve fidan hediye edildi.

Törene, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, Orman İşletme Müdür Vekili Yunus Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.