Muğla

Merkezi Hekim Randevu Sistemi "Ege şivesiyle" anlatılacak

18:02 27 Mart 2017
Merkezi Hekim Randevu Sistemi "Ege şivesiyle" anlatılacak

Poliklinikler önünde yığılmaları önlemek amacıyla Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Merkezi Hekim Randevu Sistemini (MHRS) anlatan kamu spotu filmi, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri tarafından Türkiye'nin 81 ilindeki hastanelerde gösterileceği bildirildi.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını gazeteci Kenan Gürbüz'ün üstlendiği, Muğla şivesinin kullanıldığı, oyuncu Gülnihal Demir ile Dumlupınar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Kerem Çınar'ın ise başrolde oynadığı kamu spotu filminin tanıtımı Tuna Otel’de yapıldı.

Kamu Spotu filminin tanıtımında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinden randevu sistemini Muğla'da kaç kişinin kullandığını sorduğunda rakamın ise yüzde 25 civarında olduğunu öğrendiğini söyledi.

Vatandaşların dikkatini çekmek ve işlerini kolaylaştırmak için çalışma yapılmasını istediklerini belirten Çiçek, "Kullanım oranının artması insanlarımızın randevu sistemini bilmesine, bilinçlenmesine bağlı bir olay. Sistemi ne kadar çok bilenimiz varsa ona göre sistemi kullanırız. Hastanelerdeki yakınmaların çoğu ne yazık ki hastanelerde zaman harcamaktan dolayı. Biz Muğla için bunu herkese yayalım, herkes bunu görsün. Daha sonra tüm Türkiye'mizde bu yaygınlaşacak." dedi.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin Sağlık Bakanlığı'nca da tanıtım filmi olarak kabul edildiğini vurgulayan Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu ise merkezi randevu sistemini hazırlamaya başlarken, okullarda eğitim gören çocuklardan destek alarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje yapmaya karar verdiklerini anlattı.

Bu anlamda teknolojiyi en çok kullanan, en çok hakim olan yeni nesli bu işin içine katmak istediklerine işaret eden, Himoğlu, "Çünkü çocuklarımızın hepsi telefonlarından interneti kullanıyor. Bu nedenle büyüklerin bütün randevularını da alabilecek durumda olan yine öğrencilerimiz. Randevu sistemiyle gelen kişi sayısını da artırmayı planlıyoruz. Biz herkesi bu sistemi kullanmaya davet ediyoruz. Sistem Sağlık Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde 81 ildeki hastanelerde gösterilecek." diye konuştu.

- "Muğla şivesi" kullanıldı

Muğla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince Yönetmenliğini Kenan Gürbüz’ün yaptığı kamu spotu filminde "Muğla şivesini" konuşan oyuncu Gülnihal Demir rol aldı.

Demir'e, Dumlupınar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Kerem Çınar eşlik etti.

Kamu spotunda hasta rolünü oynayan Gülnihal Demir'in torununun, okulda öğretmeni yardımıyla Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile internet ortamında randevu alması ve randevu saatinde hastaneye giderek sıra beklemeden muayene olması canlandırıldı.

Kamu spotunun yanı sıra animasyon olarak canlandırılan projede yine "Muğla şivesi" ile seslendirme yapılarak sistem anlatıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.