Muğla

Çırak bulunamayan bakırcılığa proje desteği

18:42 05 Nisan 2017
Çırak bulunamayan bakırcılığa proje desteği

Türkiye'de bakırcılığın başlıca üretim yerlerinden Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde, "Yeni nesil gözüyle bakırcılık" adlı projenin sergisi açıldı.

Bakırcılığın önemli merkezlerinden Kavaklıdere ilçesinde, unutulmaya yüz tutmuş mesleğe ilgiyi artırmak ve genç neslin ilgisini bakırcılığa çekmek için Ömer Sadık Göçen Anadolu Lisesi tarafından, "Yeni nesil gözüyle bakırcılık" adlı proje hayata geçirildi.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan projeyle, ilçede az sayıda kalan bakır ustalarının yanında bakırcılığı öğrenen öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar, Kavaklıdere ilçesindeki Kamil Ağa Konağı'nda düzenlenen törenle sergilendi.

Törende konuşan proje sorumlusu öğretmen Gülcan Yazan, Kavaklıdere’deki bakırcılığın geçmişinin çok eskiye dayandığını ve bölgenin en önemli kültürel mirası olduğunu söyledi.

Proje doğrultusunda öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarını ilçedeki bakır ustalarının yanında geçirdiğini anlatan Yazan, "Onlardan bakıra, estetiğe, sabra, kendini keşfe, muhabbete ve hayata dair çok şey öğrendiler. Bizler de bakır ustalarımızdan ve çok şey öğrendik." dedi.

Yazan, bakırcılığın çırak sorunu yaşadığını ve giderek unutulmaya yüz tutan bir meslek olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Ömer Sadık Göçen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunu gösterileri sunuldu.

Kesilen kurdelenin ardından törene katılanlar, öğrenciler tarafından proje kapsamında hazırlanan bakır eserleri inceledi.

Sergiye, Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Kavaklıdere Kaymakamı İbrahim Güneş, Belediye Başkanı Mehmet Demir, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.