Muğla

Muhtarlık binasını eğitim yuvasına çevirdi

11:04 03 Mayıs 2017
Muhtarlık binasını eğitim yuvasına çevirdi

ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir mahalle muhtarı, muhtarlık binasında kurduğu kütüphane ve bağışlanan bilgisayarlarla öğrencilerin eğitimine katkıda bulunuyor.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaktaki Koru Mahallesi'nde 5 yıl önce bir öğrenci, internet imkanı olmadığından ödevini yapmak için muhtar Nurettin Göktepe'den yardım istedi. Çocuğa yardım eden muhtar Göktepe'nin aklına, muhtarlık binasına kütüphane kurma fikri geldi.

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfının (FETAV) da destekleriyle başlatılan kampanyada, bağış yoluyla ansiklopedi ve kitaplar toplandı. Hayırseverler de kurulacak kütüphane için bilgisayar bağışında bulundu.

Mahalledeki bir hayırsever tarafından yeri bağışlanan muhtarlık binasının bir katına kütüphane kuran Göktepe, odaya koyduğu 5 bilgisayara da internet bağlantısı yaptırdı. Okulun ardından muhtarlıktaki kütüphaneye gelen öğrenciler, burada kitap okuyor ve internet üzerinden ödevlerini yapıyor.

Muhtar Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'de ilk mahalle kütüphanesinin Koru'da kurulduğunu söyledi.

Kütüphanenin kuruluşunda FETAV'ın büyük destekleri olduğuna işaret eden Göktepe, "10 çocuktan birini kazanabilmek bile benim için büyük mutluluktur. Böyle bir işin altında imza attığım için mutluluk duyuyorum. Çocukları içeride ders çalışırken, kitap okurken gördüğüm zaman çok daha fazla mutlu oluyorum. Kütüphanenin giderlerini de kendim karşılıyorum." dedi.

Göktepe, kütüphanede her türlü ansiklopedi ve kitabın bulunduğunu dile getirdi.

İnternet çağında kütüphane kurma konusunda bazı kaygılar yaşadığını anlatan Göktepe, şunları kaydetti:

"Kütüphaneyi açtığımda 'Bir süre ilgi olur, sonra olmazsa kapısına kilit vurur muyum' korkum vardı ama korktuğum olmadı. İlk günkü heyecanla çocuklar kütüphaneye gelmeye devam ediyor. 'Mahallede internet olmasa öğrenciler ne yapardı' düşüncesiyle yola çıkmıştık. Burası sadece çocuklara özel değil, mahalle sakini de kitaplardan yararlanabiliyor. Mahallede kitap alıp okuyan aileler var. Beni de en çok mutlu eden konu bu. Yine internet ihtiyacı olanlar da burayı kullanabiliyor."

- Ödevlerini kütüphanede yapıyorlar

İncirköy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Merve Özen, muhtarlık binasında oluşturulan kütüphane sayesine ödev araştırmalarını kolayca yaptıklarını söyledi.

Kütüphanenin kendisine ve arkadaşlarına büyük kolaylık sağladığını anlatan Özen, "Muhtarımıza teşekkür ederiz. Bizim burada bilgi edinmemize çok yardımcı oldu. Birçok kitap da var. Okuldan sonra buraya geliyoruz. Araştırma yapıyoruz. Ansiklopedi ve kitapları okuyoruz. Arkadaşlarımızla toplanıp ödevlerimizi de zaman zaman burada yapıyoruz. Burası hem sessiz oluyor hem de akıcı şekilde ders çalışıyoruz." diye konuştu.

5. sınıf öğrencisi İrem Abalı ise kütüphanedeki bilgisayarlarda araştırma yaparak bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Mahallede çoğu evde internet bulunmadığına işaret eden Abalı, kütüphanenin, küçük de olsa işlerine yaradığını, genelde ödevlerini burada yaptığını belirtti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.