Muğla

İngiliz turistlere çay ikramı

16:27 17 Mayıs 2017
İngiliz turistlere çay ikramı

Marmaris'ten günübirlik turla Menteşe ilçesindeki tarihi ve turistik alanları gezmek için gelen 30 kişilik İngiliz turist grubu, belediye binasını gezerek ikram edilen çaydan içti.

İngiliz gruba tarihi belediye binasını gezdiren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gruptakiler, gezi sırasında kendilerine ikram edilen çayları içti. Menteşe ilçesinin kültür turizminin başkenti olduğunu belirten Gümüş, ilçenin her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olduğunu söyledi.

Menteşe'nin tarihi evleri, sokakları, yaylası, Saburhane'si, arastasıyla bir kültür kenti olduğuna işaret eden Gümüş, "Çalışmalarımızı ve projelerimizi bu doğrultuda hayata geçirerek, ilçemizi kültür turizminde bir marka kent yapmayı hedefliyoruz. Bugün de ilçemizi ziyarete gelen İngiliz turist kafilesini ağırladık. Dünyanın dört bir yanından ilçemize gelen misafirlerimizi en şekilde ağırlamaya, onlara ilçemizi tarihi ve turistik yerlerini tanıtmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Misafirperverliği dolayısıyla Gümüş'e teşekkür eden İngiliz turistler, daha sonra Menteşe Kültür Evi ile tarihi evleri gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.