Muğla

Taşlıca Mahallesi'nin su sorunu sondajla çözülecek

18:52 31 Mayıs 2017
Taşlıca Mahallesi'nin su sorunu sondajla çözülecek

Marmaris ilçesi Taşlıca Mahallesi'ne su getirmek için, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü sondaj kuyusu açtı.

MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Söğüt Mahallesi'nde yaptıkları sondaj çalışmasıyla birlikte mahallelinin temiz içme suyuna ulaştıkları ve bölgenin içme suyu sıkıntısının ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda çalışmaların hız kazandığı, bölgede çıkan suyun Taşlıca'ya aktarılması için 3 bin 800 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı yapılacağı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Taşlıca'nın nüfusu 600 kişiden oluşuyor ve ayrıca Söğüt Mahallesi'nde de bin 700 vatandaşımız ikamet ediyor. Yeni açılan sondaj kuyusu ile birlikte hem Taşlıca'ya hem de yaz aylarında su sıkıntısı çeken Söğüt Mahallesi'ne su takviyesi yapılacak. Bir hafta içinde buranın projesi hazırlanacak ve hemen içme suyu çalışmalarına başlayacağız. 2017 yılı bitmeden Taşlıca ve Söğütlü'nün su sorunu kalmayacak."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de il genelinde susuz mahalle bırakmayacaklarını Taşlıca'nın yıllardır süren susuzluğunun büyükşehir ile son bulacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.