Muğla

"Yüzen otel"den inip, bisikletle Bodrum turu yapıyorlar

11:17 02 Haziran 2017
"Yüzen otel"den inip, bisikletle Bodrum turu yapıyorlar

ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesine kruvaziyer gemilerle gelen yabancı turistler, gemiden inip bisikletlere binerek, Bodrum'un binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip alanları ziyaret edip, buralar hakkında bilgi sahibi oluyor.

Türkiye'nin ve dünyanın gözde turizm kenti Bodrum'da, turizm hareketliliği devam ediyor. "Yüzen otel" olarak adlandırılan kruvaziyerlerle ilçeye gelen yabancı turistler, ilçenin doğal güzelliklerini görme imkanı buluyor. Gemilerden inen turistler, özellikle yürüyüş güzergahları üzerinde olan Bodrum'un Paşatarlası mevkisindeki begonvil çiçekleriyle süslü mavi kapılı, beyaz evlerini yakından inceleme fırsatı buluyor.

Bazı turistler de gemiden edindikleri bisikletlerle, Bodrum'un kent merkezi ve tarihi alanlarını gezip, turlarına farklı bir heyecan katıyor.

- Kruvaziyer için önemli bir destinasyon

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kruvaziyer turizminin gittikçe artan bir turizm alanı olduğunu ve Türkiye'nin de bundan maksimum derecede yararlanmaya çalıştığını söyledi.

Üç tarafı denizlerle kaplı ülkenin kruvaziyer turizmi için çok önemli bir destinasyon olduğunu anlatan Gökbel, gemiyle gelen yolcuların her birinin farklı ilgi alanları olduğunu ifade etti.

Gökbel, şöyle konuştu:

"Kiminin tarihi alanlara kiminin arkeoloji, sanatsal alanlara ilgisi var. Bodrum, oluşturduğu cazibelerle kruvaziyer gemilerinin uğrak limanlarından birisi olma mücadelesi veriyor. Bu çok önemli. Kendimize de büyük yararları var. Sadece taşıdığı turiste tarihi kültürel veya alışveriş hizmeti değil, ayrıca bu gemilerin değişik türden iaşelerinin temini de çok önemli bir girdi kalemidir. Pek çok açıdan kruvaziyer turizmi uğradığı limanlar için çok önemli."

Kruvaziyerlerin ilçede kısa süreli kaldığına değinen Gökbel, bu süre içerisinde yolcularda ne kadar iyi bir iz bırakılırsa daha sonraki yıllarda bunun faydalarının görüleceğine vurgu yaptı.

Gökbel, ilçeye gelen yabancıların Bodrum'un tarihini de çok merak ettiğini, bu nedenle Bodrum Kalesi, değirmenler ve Mausoleum gibi tarihi alanları da ziyaret ettiğini bildirdi.

Turizm acentesi sahibi Süleyman Uysal da yeni kruvaziyerlerin Bodrum'a gelmeye devam ettiğini kaydetti.

Kruvaziyerle ilçeye gelen yolcuların daha çok kendilerinin gezerek görmeyi tercih ettiğine değinen Uysal, "Bu sayede çarşıda da güzel bir hareketlilik oluyor. Esnafımız memnun gözüküyor. Geçen yıl haziran ayında denize inen kruvaziyer Bodrum'a geldi. Bodrum'a her hafta iki kruvaziyer gelmeye devam edecek." diye konuştu.

Gemiyle ilçeye gelen misafirlerin bisiklet turları yapmayı da çok sevdiğine değinen Uysal, "Yolcu gemisinin içerisinde gemiye ait bisikletler var. Yolcuların eline haritalar dağıtılıyor ve Bodrum ile ilgili bilgiler veriliyor. Önderleriyle bisiklet turları yapıyorlar. Bisikletlerle çarşı içini de dolaşıyorlar. Bodrum için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Araçla girilmeyen birçok yeri bisikletle dolaşma şansı buluyorlar." dedi.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise ilçeye gelen her gemiye özel bir ilgi gösterdiklerini belirterek, "Ülkemizdeki zor sezonu atlatabilmek ve Bodrum'da bunu en aza indirebilmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Gerek bisiklet turları gerekse bireysel kültür kurlarıyla bir günlükte olsa çarşıya hareket kazandırdılar." değerlendirmesinde bulundu.

Uslu, gelen kruvaziyerlere özellikle Bodrum'un tarihi alanlarının yer aldığı kitapçık ve broşürlerden dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.