Muğla

Bodrum'da marina projesine tepki

18:46 29 Haziran 2017
Bodrum'da marina projesine tepki

Bodrum ilçesinde yapılması planlanan marina projesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki Tilkicik mevkisine özel bir şirket tarafından yapılması planlanan marina projesi öncesinde, bölge halkının da katılımıyla Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı düzenlendi.

Yalıkavak Mehmet Bayzit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile ÇED raporunu hazırlayan yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıya katılan bazı vatandaşlar, ellerinde, "Tilkicik koylarında marinaya hayır" yazılı dövizler açarak, projenin yapılmasına tepki gösterdi.

Toplantı öncesinde ÇED raporunu hazırlayan yetkililer, bölgede yapılması planlanan proje hakkında slayt sunumuyla katılımcıları bilgilendirerek, tesisin çevreye zarar vermeyen modern bir yer olacağını belirtti.

Toplantıda konuşan Bodrum Kent Konseyi ve Çevre Platformu üyesi Mehmet Çilsal ise, projenin daha önce iptal edildiğini ve şimdi yeniden yapılmasının gündeme geldiğini belirtti.

Çilsal, marina projesinin yapıalcak dolgu çalışmalarıyla bölgedeki doğal bitki örtüsüne ve denize zarar vereceğini savundu.

Tilkicik Koyları Girişimi üyesi Murat Kaynar da, bölgede yaşayanlar olarak projeyi istemediklerini anlattı.

Kıyıların halka ait olduğunu ifade eden Kaynar, "Bu alanların elimizden alınmasını ve kirletilmesini istemiyoruz. Sadece hukuksal olarak değil, bilimsel olarak da kabul edilemez marina projesiyle ilgili başlatılan ÇED sürecinin sonlandırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Yaklaşık üç saat süren ve bölge halkının görüşlerini sunduğu değerlendirme toplantısında, projeye karşı çıkan vatandaşlar ile yetkililer arasında zaman zaman sözlü tartışmalar da yaşandı.

Öte yandan marina için gerekli izinlerin alınması halinde, bölgeye kara alanı düzenlenmesi, kıyı alanı düzenlemesi ve rıhtım inşaatı, dalga kıran ve yüzen iskelelerin yapımı ve peyzaj düzenlemesi yapımı gibi çalışmaların yapılacağı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.