Muğla

Muğla'da "Deniz Kaplumbağaları Bilgilendirme Merkezi" açıldı

20:56 14 Temmuz 2017
Muğla'da "Deniz Kaplumbağaları Bilgilendirme Merkezi" açıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nda Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) tarafından "Deniz Kaplumbağaları Bilgilendirme Merkezi" faaliyete geçirildi.

Caretta carettaların en önemli üreme merkezleri arasından yer alan plajın Dalyanağzı mevkisinde DEKAMER tarafından kaplumbağaların elle beslenmesi, tekne yaralanması ve ısırma vakaları için bilgilendirme merkezi açıldı.

DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilgilendirme merkezinin deniz kaplumbağaları için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaplumbağaların doğal beslenmesi gerektiğini vurgulayan Kaska, "Dalyan'da bulunan mavi yengeçlerin turizm amaçlı avlanarak, caretta carettaların elle beslenmesi doğru değil. Ayrıca gece avcılığı ayrı bir sorun oluşturuyor. Merkezle bunların önüne geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

- "Onları elle beslemeyin"

Caretta carettaların mavi yengeç dışında tavuk etiyle de beslendiğini bildiren Kaska, şunları kaydetti:

"Elle besleme olayı, kaplumbağaların göç etmesini de engelliyor. Ayrıca denizde yüzen yerli ve yabancı turistleri de ısırmalarına yol açıyor. Onları elle beslemeyin. Tekne sahiplerinin de özellikle üreme döneminde daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Merkezde yapılacak bilgilendirmeyle turistleri de bu konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.