Muğla

Bodrum'da "19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü" etkinliği

02:14 20 Temmuz 2017
Bodrum'da "19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü" etkinliği

Fenerbahçe Kulübünün eski başkanlarından Ali Şen, "Aziz Yıldırım çıkacak diyecek ki 'Fenerbahçe taraftarlarının gönlünde madem Ali Koç var, benim de adayım Ali Koç.' Tabii bunlar zorlamakla olmaz. Aziz Yıldırım bu kulübe en azından benden daha iyi başkanlık yaptı, büyük hizmetler verdi." dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Fenerbahçeliler Derneğince "19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Asbaşkan Ender Alkaya, dernek yöneticileri ve taraftarların katıldığı gecede konuşan Ali Şen, kulübün bugünlere gelmesinde büyük çabalar gösterildiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğuna dikkati çeken Şen, kendisinin başkanlığı döneminde 1995-1996 sezonunda takıma lig şampiyonluğunu kazandıran Brezilyalı teknik direktör Carlos Alberto Parreira ile ilgili bir anısını aktardı.

Parreira'yı takımın başına getirmek için görüştükleri sırada onun ABD Milli Takımı tarafından da istenildiğini belirten Şen, teknik adamla mukavele yaptıklarını ancak rakam kısmının boş olduğunu dile getirdi. Şen, Parreira ile uçağa binip Türkiye'ye gelirken, Brezilyalı teknik adamın Fenerbahçe'yi, geçmiş dönemlerde takımı çalıştıran vatandaşı Didi'ye sorduğunu öğrendiklerini bildirdi.

Ali Şen, ayrıca Parreira'nın, vatandaşı efsane futbolcu Pele'yle de görüştüğünü belirtti. Bu görüşmede Pele'nin teknik adama, "Sakın Ali Şen ile para konuşma. Az para verir ama 'Sen bilirsin başkan' dersen yüzde 50 fazla alırsın." dediğini öğrendiklerini söyleyen Şen, "O da havadayken Türk oldu. Parreira çok müthiş adamdı. Çok düzgün bir insandı." ifadelerini kullandı.


- "Fenerbahçe'ye büyük hizmetler yapanları asla tenkit etmeyiz"


Geceye katılanların zaman zaman tezahürat yaptığı Ali Şen, kulüp başkanlığına ilişkin inatlaşmanın Fenerbahçe'ye uygun olmadığını anlattı.

Fenerbahçe Kulübüne büyük hizmetler yapanları asla tenkit etmeyeceklerini vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

"Onların da Fenerbahçe taraftarının gönlünde neler olduğunun, kimi arzu ettiklerinin bilinci içinde olduğunu düşünüyorum. İnşallah diyorum ki büyük hizmetler yapan Aziz Yıldırım çıkacak diyecek ki 'Fenerbahçe taraftarlarının gönlünde madem Ali Koç var, benim de adayım Ali Koç.' Tabii bunlar zorlamakla olmaz. Aziz Yıldırım bu kulübe en azından benden daha iyi başkanlık yaptı, büyük hizmetler verdi."

Taraftarların meşaleler yakıp marşlar söylediği gecede katılımcılara hitap eden Bodrum Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Necat Talaşık ise kulübe gönül vermiş ve vefat etmiş olanları rahmetle andıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.