Muğla

Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi açıldı

17:25 27 Temmuz 2017
Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi törenle hizmete açıldı.

Menteşe, Yatağan, Kavaklıdere, Ula ilçelerine hizmet verecek Düzenli Depolama Tesisi ve Muğla geneline hizmet verecek Tıbbi Atık Tesisi’nin açılışı törenle yapıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, tesisin katı atık toplama, yeniden kullanım, geri dönüşüm ve nihai depolama konusunda hizmet vermesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Muğla’da temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam için yürütülen çalışmaların önemli olduğunu belirten Vali Civelek, "Muğla'mızın layık olduğu hizmetin en iyisini sunabilme konusunda tüm taraflarla işbirliği, gönül birliği içerisinde güç birliği yaratacağımıza inanıyor Büyükşehir Belediyemizi hizmetleri için içtenlikle kutluyorum." dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, Muğla için modern, düzenli katı atık depolama tesislerinin Bodrum’da da yapımına başlayabildikleri zaman bir zincirin halkaları gibi tamamlanacağını kaydetti.

Doğası, çevresi ile korunması gereken Muğla’da vahşi depolamanın önüne geçeceklerini vurgulayan Başkan Gürün, açılışı yapılacak tesisle Menteşe, Yatağan, Ula, Kavaklıdere ilçelerine hizmet edeceklerini anlattı.

Gürün, Bodrum’u da vahşi depolamadan kurtararak her yaz yaşanan çöp yangınlarının önüne geçip modern bir tesis kazandırmak için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Katı atık düzenli depolama tesisleri ile yeniden kazanım, ayrıştırma, metan gazını kullanarak elektrik enerjisi elde etme sistemini de ihale ettiklerine işaret eden Gürün, şöyle konuştu:

"İdeal olarak çevre açısından çöpün nasıl toplanması, işlenmesi ve pozitif olarak değerlendirilmesi için bütün sistemi sağlamak için çalışıyoruz. Burada yapılan tıbbi atık sistemi ile de yıllardır Muğla’da toplanan ayrı bir maliyetle Denizli’ye gönderilen tıbbi atıkların ilimizde toplanması, sterilizayonu ve yakılması ile tüm donanıma sahip tesisimizle sorunu ortadan kaldırmış oluyoruz."

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray da, tesis alanının bir kısmının ormanlık alan, bir kısmının kamulaştırılmış alan, bir kısmının da hazine arazisi olduğunu söyledi.

Toplam proje alanının 777 bin 435 metrekare, depolama alanın da 140 bin metrekare olduğunu vurgulayan Giray, tesisin 1 milyon 341 bin metreküp depolama hacmi ile 4 ilçenin atıklarını 21 yıl boyunca bertaraf edeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.