Muğla

Minik yürekler depremzedeler için el ele verdi

11:15 02 Ağustos 2017
Minik yürekler depremzedeler için el ele verdi

ALİ BALLI - Bodrum'da bir grup çocuk, Ege Denizi'nde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenlere yardım etmek için topladıkları deniz kabukları ile ailelerinin verdiği takıları satıyor.

İlçeye bağlı Bitez sahilindeki bir sitede yaşayan ve yaşları 6 ile 13 arasında değişen 10 çocuk, depremde civcivleri telef olan ve bunun üzüntüsünü yaşayan 87 yaşındaki Ayşe Küçükköse'nin hikayesini duyunca "Deprem mağdurları için el ele" yazılı döviz açarak proje başlattı.

Proje kapsamında çalışmalara başlayan çocuklar, denize girip tatil yapmak yerine Bitez sahilinde sıcak havada yardım için topladıkları ürünlerin satışını yapıyor.

Etkinliğe destek veren tasarımcı Duygu Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde köylerdeki bazı evlerin yıkıldığını gördüklerini ve bu evde yaşayanlara yardım etmek için çocuklarla bir proje başlattıklarını söyledi.

Depremin ardından televizyonda çıkan haberlerden çok etkilendiklerini anlatan Keskin, "Biz de çocuklarımız da bu duruma çok üzüldük. Bir şeyler yapmak istedik. Çocuklar yaz başından beri kendi çabalarıyla topladıkları deniz kabukları ve taşları satıyorlardı. Buradan elde edilecek geliri depremzedelere bağışlayacağız." dedi.

Yardım fikrinin 10 yaşındaki oğlundan çıktığını anlatan Keskin, çocukların elde ettikleri gelirle depremde evleri yıkılan kişilere yardım etmek istediğini belirtti.

- "Oğlum Ayşe nineyi görünce gözleri doldu"

Yalıçiftlik Mahallesi'nde evi yıkılan ve civcivleri enkaz altında kalan nineyi televizyonda izlediklerini ve çok etkilendiklerini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:

"Bu ninemiz, evinin yıkılmasından çok civcivlerinin öldüğüne çok üzülüyordu. Oğlum Ali Coşkun da bundan çok etkilendi, gözleri doldu. Bana 'Anne bir şeyler yapmak istiyorum ben.' dedi. Bu proje bu şekilde başladı. Bu projeye Bodrum'da yaşayan, tatile gelen herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Depremzedelere ne kadar yardım edebiliyorsak edelim istiyoruz."

- "Evi olmayanlara çadır alacağız"

10 yaşındaki Ali Coşkun Keskin de civcivleri enkaz altında kalan 87 yaşındaki Ayşe Küçükköse'yi televizyonda görünce çok üzüldüğünü ve projeyi başlattığını aktardı.

Yaşanan olaydan çok etkilendiğini dile getiren Keskin, "Aynı şey benim başıma gelse ben de çok üzülürdüm. Ben de deprem olduğunda evdeydim ve çok korktum. Deniz yoktu, sular çekilmişti." dedi.

Keskin, topladıkları deniz kabukları ile ailelerinin verdiği takıların satışından sağlayacakları geliri, evleri zarar görenlere dağıtacaklarını, evi yıkılmış ve kalacak yeri olmayanlara da çadır almayı düşündüklerini söyledi.

Projeye destek veren 13 yaşındaki Ali Bartu Yılmaz da deniz kabuklarını satarak gelir elde etmeyi düşündüklerini kaydetti. Amaçlarının depremzedelere yardım etmek olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Daha önce kendimize bir hedef koymuştuk. Bu satıştan elde ettiğimiz gelirlerle arkadaşlarla yemek yiyorduk ama bu olay olunca bu gelirimizi onlara vermek istedik." dedi

Yaklaşık bir haftadır Bitez sahilinde kurdukları stantta ürünlerini satan çocuklar, şimdiye kadar yaklaşık 500 lira kazanç elde etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.