MuÄŸla

Minik yüreklerden depremzede nineye duygulandıran destek

11:38 10 AÄŸustos 2017
Minik yüreklerden depremzede nineye duygulandıran destek

ALİ BALLI - Bodrum'da, yaşları 6 ile 13 arasında değişen 10 çocuk, Ege Denizi'nde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenlere yardım etmek için topladıkları deniz kabukları ve ailelerinin verdiği takıları satıp elde ettikleri bin 420 lirayı, depremzede Ayşe Küçükköse'ye bağışladı.

Bodrum ilçesinde çocuklar, Ege Denizi'nde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremde evleri zarar görenlere yardım etmek için bir araya geldi. Çocuklar, Bitez sahiline kurdukları stantta topladıkları deniz kabukları ile ailelerinin verdiği takıları satışa sundu.

Yardımsever çocuklar, depremde civcivleri telef olan ve bunun üzüntüsünü yaşayan 87 yaşındaki Ayşe Küçükköse'nin hikayesini duyunca "Deprem mağdurları için el ele" yazılı döviz açıp yardım projesini başlattı. Yaklaşık bir hafta süren satış işleminin ardından çocuklar ailelerinin de desteğiyle bin 420 lira gelir elde etti.

Aileleriyle birlikte heyecanla deprem bölgesine giden çocuklar, ilk olarak 87 yaşındaki Ayşe Küçükköse'yi ziyaret etti. Çocuklar geldiği sırasında tarlada çalışan Küçükköse, karşısında çocukları görünce büyük sevinç yaşadı.

Çocukların geçmiş olsun dilekleriyle duygulanan Küçükköse, tarla girişindeki taşta oturarak bir süre duygusal anlar yaşadı. Çocukların tek tek elini öptüğü Küçükköse, daha sonra çocuklarla yıkılan evinin yanındaki sağlam bölgeye oturarak, çocuklarla bir süre sohbet etti.

Projeyi başlatan 10 yaşındaki Ali Coşkun Keskin önderliğindeki çocuklar, kumbaralarında getirdikleri parayı Küçükköse'ye hediye etti. Yaşı kadın bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Küçükköse'nin ağladığını gören çocuklarda duygusal anlar yaşadı.

Küçükköse, çocukları karşısında görünce çok sevindiğini ve duygulandığını söyledi.

- "Benim de çocuklarım vardı"

İki çocuğunun öldüğünü ifade eden Küçükköse, "Benim de çocuklarım vardı, kızım ve oğlum vardı. Ama öldüler. Oğlum sağ olsaydı beni yalnız bırakmazdı." diyerek gözyaşı döktü.

Sosyal sorumluluk projesini başlatan 10 yaşındaki Ali Coşkun Keskin de Ayşe nineyi sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yardım toplayabilmek için deniz kabuğu, kokulu sabun ve ailelerinin verdiği bazı takıları sattıklarını aktaran Keskin, şöyle konuştu:

"Sattığımız ürünlerden bin 420 lira gelir elde ettik. Bu parayı da Ayşe nineye teslim ettik. O da çok sevindi ve duygulandı. Biz de onu sevindirdiğimiz için çok mutlu olduk. Biz ilk başta depremde yıkılan evler için topluyorduk. Ama o sırada nineyi televizyonda gördük. Daha sonra da onlar için toplamaya başladık. Şimdi de onlara teslim ettik."

Küçükköse'nin konuşmasını ağlayarak dinleyen gruptaki çocuklardan Gülsiye Arık ise Küçükköse'nin "Oğlum hayatta olsaydı, bana bakardı." kelimesine çok üzüldüğünü anlattı.

- "Geceye kadar çalıştık"

Hayrettin Arık da kampanyaya destek verdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Arık, "Gece saatlerine kadar çalıştık, sahilde gezenlere ürünlerimizi sattık. Projeye özellikle katılmak isteyenler de oldu. Sonuç olarak topladıklarımızı sattık ve gelir elde ettik." diye konuştu.

Bir süre Küçükköse'nin yanında duran ve onunla vakit geçiren çocuklar, daha sonra depremde evleri zarar gören diğer ailelerin çocuklarını da ziyaret etti. Depremzede çocuklarla bir araya gelen çocuklar, yanlarında getirdikleri deniz kabukları, takıları ve hikaye kitaplarını hediye etti.



YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.