Muğla

Muğla'daki orman yangını

15:03 08 Eylül 2017
Muğla'daki orman yangını

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muğla'daki orman yangınında evleri yanan ve hayvanları telef olan vatandaşlara acil ihtiyaçları konusunda destek olacaklarını bildirdi.

Demir, 6 Eylül'de çıkan orman yangınında zarar gören Muğla'nın Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Evleri yanan, hayvanları telef olan vatandaşları dinleyen Demir, belediye olarak acil yardımlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Demir, inceleme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki ormanlık alanın ciddi zarar gördüğünü ancak can kaybı yaşanmadığı için dua ettiklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, valilik ve kaymakamlık başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının yardım için seferber olduğunu belirten Demir, "Gerekli tüm desteği veriyorlar. Belediye olarak 'Acil ne yapabiliriz, hayvanları telef olanlar var, onların tespitini yapalım' dedik. Mahalle muhtarıyla da temas halindeyiz." ifadesini kullandı.

- "Devletimiz milletin yanı başında"

Bölge halkının dertlerine ortak olmak istediklerini kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"İmkanlarımız ölçüsünde onların yaralarını sarmak, acil müdahale edilmesi gereken ne varsa, o konuda destek olmak için buradayız. Her şeyden önce onlara 'Geçmiş olsun' diliyoruz. Onların sıkıntılı günlerinde beraber olmanın, bizim nefsimiz açısından da onlar açısından da iyi olduğunu düşünüyorum. Bütün acil ihtiyaçların da giderildiğini, çadırların kurulduğunu gördük. Bir taraftan da yemekler veriliyor. Çok şükür devletimiz olayın sıcaklığı geçmeden buraya destek verdi. Van'da da milletin yanı başındaydı, burada da. Her tarafta devletimizin sıcak eli vatandaşlarımızla beraber."

Demir, daha sonra Türk Kızılayının köy meydanında kurduğu yemek kazanlarında vatandaşlara ikramda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.