Muğla

Bodrum'da mevzuat bilgilendirme toplantısı

15:33 27 Eylül 2017
Bodrum'da mevzuat bilgilendirme toplantısı

Bodrum ilçesinde, belediye başkanları ile belediye çalışanlarına yönelik, mevzuat bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nce, ilçedeki bir otelde düzenlenen mevzuat bilgilendirme toplantısına, Türkiye'nin değişik ilçelerinden belediye başkanları, meclis üyeleri ve 200'e yakın belediye personeli katıldı.

Katılımcılara bazı ihale kanunları, sözleşmeler ve uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, toplantıda yaptığı konuşmada, kuruldukları günden bu yana belediyelere katkı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yeni çıkan yönetmelik ve mevzuatlarla ilgili bilgilendirme yapılacağını aktaran Batur, "Şimdiye kadar Türkiye Belediyeler Birliği ile senede iki defa kentlerimizdeki belediye başkanlarımız ve idarecilerimizle bir araya gelerek, ortak sıkıntılarımızı gündeme getiriyoruz. Burada da üç gün boyunca güzel bir çalışma olacak." diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ilçenin son dönemlerde sel ve deprem gibi doğal felaketler atlattığını anımsattı.

İnsan hayatında belediyelerin önemli olduğuna dikkati çeken Kocadon, şöyle konuştu:

"Güçlü bir yerel yönetim gerekirken, maalesef gücü ve yetkileri kısıtlanan bir yerel yönetime doğru gidiyoruz. Bunun da en büyük etkisini Bodrum'da görebilirsiniz. Bodrum olarak imar mevzuatındaki yetkilerin kısıtlanmasından dolayı son derece zorlanıyoruz ve kentsel kimliğimize zarar verecek kararların merkezlerce alınmasından dolayı da tedirginlik yaşıyoruz. Bodrum gibi yerlerin en büyük sıkıntılarından biri değişen nüfus. Tabelada 160 bin yazıyor ama Bodrum'un şu anki yerleşik nüfusu 200-250 bin civarında. Bu rakam yaz aylarında milyonlara çıkmaktadır."

Kocadon, değişken nüfusla ilgili çalışmaların tekrar gündeme gelmesinde önemli fayda olduğuna vurgu yaptı.

Mevzuat bilgilendirme toplantısının 30 Eylül'e kadar devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.