Muğla

Hamsi şöleninde Afrin Harekatı nedeniyle kemençe çalınmayacak

16:12 22 Şubat 2018
Hamsi şöleninde Afrin Harekatı nedeniyle kemençe çalınmayacak

Muğla Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenecek hamsi şöleninde gelenlere 5 ton hamsi ikram edilecek ancak kemençe çalınmayacak.

Muğla Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri şölene yoğun katılım beklediklerini söyledi.

25 Şubat pazar günü yapılacak şölende vatandaşlara 5 ton hamsi ikram edeceklerini belirten Karakaş, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Hamsi şölenimizin önemli olduğunu düşünüyoruz. Amacımız her kültürden insanı bir araya getirmek. Muğla kültürüyle Karadeniz kültürünü bir arada yaşamak ve yaşatmaktır." dedi.

- Bu sene kemençe çalmayacak

Ordunun sınır ötesinde cephede, hain terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele verdiğini hatırlatan Karakuş, "Mehmetçiğimizin cephede ülkemiz için şehit düştüğü ve gazi olduğu bir dönemde hamsi şölenimizde bu yıl konser yapılmasını doğru bulmadık. Bizler Mehmetçiğimizin, ordumuzun ve devletimizin her daim yanındayız.

Ülkesine ve bayrağına sevdalı insanlarız. Mehmetçiğimizin ve ordumuzun sınır ötesi harekatından dolayı bu sene şenliğimizde konser programı, horon, tulum, kemençe ve zeybek olmayacak. Bu sene Mehmetçik olacak. Kahramanlık türküleri olacak ve aziz şehitlerimizin hatırasına lokma ikram edeceğiz." diye konuştu.

Celal Karakaş ayrıca, sevgi ve hoşgörü kenti Muğla'da festivale, sadece Karadenizlileri değil kentte yaşayan tüm vatandaşları davet ettiklerini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.