Muğla

Öğrencilere Caretta kaplumbağalar anlatıldı

16:18 02 Mart 2018
Öğrencilere Caretta kaplumbağalar anlatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" dolayısıyla 100 lise öğrencisine Caretta kaplumbağaları hakkında bilgi verildi.

Çalış Güzelleştirme Derneği'nde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile Fethiye Hayvan Dostları Grubu işbirliğinde düzenlenen etkinliğe farklı liselerden 100 öğrenci katıldı.

Türkiye'nin sahip olduğu yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek, yaban hayatı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen eğitimde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Başkale, öğrencilere Caretta Caretta cinsi kaplumbağaları anlattı.

Sunumun ardından öğrencilere kaplumbağaların yumurtlama sahalarının arasında yer alan Çalış Plajı hakkında bilgi verdi.

Başkale, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak bilimi, paydaşlar olan bakanlıklar, Milli Parklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaştıklarını söyledi.

Genç nesillere aktarılan bilgilerin geleceği sağlama aldığını ifade eden Başkale, "Hepimizin ortak alanı doğada yaşıyoruz. Doğayı ve içinde yaşayan canlıları korumak zorundayız. Nesli tükenmekte olan hayvanları araştırıp onlar hakkında koruma çalışmaları yapıyoruz. Fethiye'de 20 yıldır kaplumbağalarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Koruma biyolojisinde önemli sonuçlara vardık. Yuva sayılarının artması bunun göstergesi. Bunları gönüllülerle, halkla ve bakanlıklar yaptık." diye konuştu.

Kaplumbağa ölümlerinin arttığı bir yüzyılda, Fethiye'de popülasyonu sabit tutmayı başardıklarını belirten Başkanle, Akdeniz'de ise ülke olarak deniz kaplumbağalarını koruyarak iyi bir noktaya gelindiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.