Muğla

Muğla-Dalyan-Sarsala Pedallaması etkinliği

15:29 11 Mart 2018
Muğla-Dalyan-Sarsala Pedallaması etkinliği

Muğla'da Karia Yolu Derneği ile Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından "Muğla-Dalyan-Sarsala Pedallaması" etkinliği düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ve Fethiye Kara Bisiklet Kulübü'nün de destek verdiği etkinliğe, yaklaşık 100 kişi katıldı.

Muğla'dan dün yola çıkan bisiklet tutkunları, Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ne ulaştı. Burada konaklayan grup, ikinci gün caretta caretta heykeli önünden yola çıkarak Dalyan-Sarsala Koyu etabında pedal çevirdi.

Karia Yolu Bisiklet Derneği Başkanı Turan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının kadına şiddete ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Bulut, "Muğla ve ilçelerden oldukça yüksek bir katılım var. Bugün Dalyan, Ortaca, Güzelyurt ve Sarsala etabında pedal basacağız. 8 Mart'ta hayatını kaybeden kadın işçileri anıyoruz. Kadına şiddete ve bisiklet kullanımına dikkati çekmek istiyoruz. Aynı zamanda iki gün süren etkinlik sayesinde sürdürülebilir turizme de katkı sunmak istedik." dedi.

Mor Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu ise daha çok kadına ulaşarak çeşitli nedenlerle yıllardır uzak kaldıkları bisiklete tekrar yönelmelerini istediklerini söyledi.

Mor Pedal'ın bir buçuk yıl önce Muğla'da filizlendiğini ve kelebek etkisiyle çoğaldığını aktaran Duygulu, "İlk başlarda bu denli büyümeyi ve başarıyı öngörmemiştik. Festival yapmak, farkındalık yaratmak ve bisikletli kadın heykeli gibi boyumuzdan büyük çalışmalara imza attık. Karia Yolu Bisiklet Derneği ile Muğla’dan Dalyan'a pedal bastık. Bugün Dalyan-Sarsala Koyu etabında pedal çevireceğiz." diye konuştu.

Duygulu, etkinliğe katılanlara ikram sağlayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Muğla'ya dönüş için araç desteği veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'a teşekkür ederek, coğrafyanın kadın çalışmalarına destek sağlayan belediye başkanları ile bundan sonra da ortak etkinlikler yapacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.