Muğla

Ryanair, Türkiye'de ilk kez Dalaman'a uçacak

20:08 15 Mart 2018
Ryanair, Türkiye'de ilk kez Dalaman'a uçacak

YDA Holdingin Dalaman Havalimanı'ndan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair'in Türkiye'ye yönelik ilk uçuşunu Dalaman'a yapacağını bildirdi.

Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, firmanın dünyanın farklı bölgelerindeki onlarca destinasyona uçuş yaptığını ve özellikle sık seyahat eden turistlerin ilk tercihi olarak bilindiğini ifade etti.

Ryanair Üst Yöneticisi (CEO) David O'Brien ile olan dostluğu sayesinde firmanın önümüzdeki günlerde Türkiye'de ilk defa Dalaman Havalimanına uçacağı aktaran Güvenç, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Bu gelişme David O'Brien'ın kişisel yakınlığı, dostluğumuzun bir sonucu olarak 3 aydaki yoğun görüşme trafiğimizin ardından yaşandı. Bu vesileyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkileri ve Genel Müdür Bahri Kesici ile bizleri bu süreçte cesaretlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal beylere teşekkürlerimi sunuyorum. Bir ilk olacak olan bu girişimden her iki tarafta memnun kalacaktır. Bu gelişme ülkemizin ve bölgemizin dünyaya tanıtımı açısından önemli bir hamledir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.