Muğla

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

13:19 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Muğla Valisi Esengül Civelek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Civelek, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, milletin küllerinden yeniden doğuşunu, ecdadın destansı mücadelesini, vatan ve millet sevdasını tüm dünyaya gösteren, iman gücünün ve fedakarlığın müstesna örneği olduğunu belirtti.

Tarihe altın harflerle kazınan, Cumhuriyet'e giden yolda mihenk taşı görevi üstlenen zaferin ruhuna, 7’den 77’ye tüm toplumun sahip çıkması gerektiğini ifade eden Civelek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, tarihin yönünü değiştiren yüce gönüllü ecdadımızın, vatanımızı, istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için verdiği bu kutsal mücadeleyi unutmamalıyız. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de destan yazan yüce gönüllü ecdadımızı, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.